Helytállt a BEAC kosárcsapata a bajnok ellen

Vendégoldalon a beteg Fegyverneky nem jött el, ott volt viszont az új igazolás Shenise Johnson, aki rögtön kezdőként került a parkettre, hazai oldalon pedig Boros Dorka maradt ki a keretből.

Crevendakics 4 másodperc alatt szerezte meg a Sopron első kosarát, és bár két egyéni akcióból 5-2-re még vezett a BEAC, utána kemény védekezésével meglépett a vendégcsapat. Balogh Bubu 0-13-mas etap után kért időt, de nem sikerült megtörni a Sopron lendületét. Crevendakic 4 és fél perc alatt 10 pontot szerzett, ekkor 5-19 állt a táblán. A vendégek egyértelmű magassági fölényben játszottak, Barnai Judie-t a palánk alatt szinte eltüntették, a külső dobások pedig rendre célt tévesztettek. Egész pályás letámadásra váltottak a lányok, ezzel sikerült labdákat szerezniük – az 5 perces gólcsendet Király Lili lepattanó utáni duplája törte meg (7-19). Egyéni akciókból próbálták faragni a különbséget, Lelik Réka adott nagy labdát a palánk alatt Szabó Flórának (15-23) és a végén egészen közel lopózhattak volna (17-23), de Turner triplája a dudaszó pillanatában célba ért (17-26).

Johnson és Krnjics pontjaival gyorsan 20 pontra nőtt a különbség a második negyed elején (20-40), jött is Balogh Bubu időkérése. Forgatta a csapatot, szinte mindenki pályára került már a második negyed elejére. Johnson és Crevendakics vitte a hátán a Sopront, 16 illetve 18 pontot szereztek az első játékrészben. Egyértelmű volt, hogy jelentős sebességbeli különbség van a csapatok között, több leindításgólt is kapott a BEAC ebben az etapban. Suppán Anna szállt be jól a meccsbe (6 perc, 6 pont), Pál Szandi pedig elképesztő labdákat osztott a társaknak, így apró örömök azért akadtak a mérkőzés ezen szakaszában. Bosszankodhattunk viszont Süle Kriszta 18 perc alatt begyűjtött 4 faultja miatt. A félidőt ezúttal is egy tripla zárta, Johnson révén, így 32-51 állt a táblán 20 perc után.

A harmadik negyed első négy percében csak triplák estek – Dubei és Turner mellett Mau talált be a 6,25-ön túlról (35-57). Judie lépett be ügyesen a palánk alá (37-57), utána viszont megint a Sopron percei következtek, leindításokból csináltak 0-8-at, harminc pontos különbséghez közelítve jött is Balogh Bubu időkérése (37-65). Petra egyéni akciója törte meg a gólcsendet, majd a végén néhány vitatható bírói ítélet borzolta a kedélyeket, a különbség pedig 30 pont közelében állandósult (45-72).

Petra lépett be szépen a palánk alá és szerezte 11. pontját a záró negyed elején – ezzel elsőként ő szerzett kétszámjegyű pontot hazai oldalon. Johnson és Határ szerzett könnyű kosarat, míg Flóra kapta meg negyedik faultját. Nagy rohanás volt a pályán, a BEAC nehezen tudott helyzetbe kerülni, a Sopron pedig még az utolsó negyedben is nagy tempót diktált. Mau két triplájával maradtak harminc pont közelében (60-91), és bár a Sopron nagyon szerette volna megszerezni a 100. pontot, Réka ügyesen tartott a labdát és még pontot is szerzett, így végül az ő kosarával és 67-98-cal zárult a mérkőzés.

BEAC Újbuda – UNIQA Sopron 67-98 (17-26, 15-25, 13-21, 22-26)

BEAC: Pál 6, Pusztai 15/3, Süle 12/12, György 2, Barnai 9.  Cs: Király 4, Lelik 7/3, László 2, Szabó 4, Suppán 6, Kocsis, Gocsman.

Sopron: Weninger 10, Turner 14/6, Johnson 22/6, Crevendakic 19/3, Határ 14. Cs.: Krnjics 4, Dubei 9/3, Czukor 6, Bakó.

Balogh Judit: Töltött káposztával és lencsével a hasunkban, bejgli-kómában ez nem is volt olyan rossz teljesítmény.

Sterbenz László: Vízkereszt, vagy amit akartunk: megcsináltuk.

 

forrás: beac.hu/kosarlabda

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]