Nem sikerült nyerni a baranyaiak ellen

Rendkívül gyenge első félidő után a másodikban már csak futottak az eredmény után, és bár jelentős hátrányból sikerült visszaküzdeni magukat, a végén a a pécsiek örülhettek a PINKK Pécsi 424 – BEAC Újbuda meccsen.

Nem kezdődött jól a találkozó BEAC szempontból, több részről sem. Alig 3 percnyi játék után Szabó Flóra bokája kifordult, az eredményjelzőn mindeközben 9-1 állt. A pontok helyett leginkább a faultok gyűltek, Barnai Judie pillanatok alatt hármat gyűjtött be a palánk alatt, így gyorsan magassági hátrányba került a BEAC. Mindent elárul első 10 percnyi támadójátékról, hogy 13 szerzett pontból 11 büntetőből esett – csupán Pál Szandi volt eredményes középtávolról.

A második negyed Lelik Réka büntetőivel indult, így két pontra zárkóztak a vendégek (17-15), de az egyenlítés helyett jött a pécsi gyors: 11-0-át repesztettek a hazaiak, így pillanatok alatt 13 pont lett a hátrány. Balogh Judit időkérése sem segített, rendkívül bátortalanul, pontatlanul támadtak, nem találták a helyzeteket sem a palánk közelében, sem távolabb. Mindössze 8 pontot tudtak összekaparni a második negyedben és a 16 ponttal elvesztett etap gyakorlatilag megpecsételte a sorsukat – a félidőben 41-21 állt azdsc_3447eredményjelzőn.

A harmadik negyedre amolyan minden mindegy alapon jöttek ki a vendégek. Balogh Judit egészpályás letámadást vezényelt a lányoknak, akik elkezdték a felzárkózást, a negyed közepén 51-39 állt a pályán. Eddigre már elveszítették másik kezdő magasemberünket, az 5. faultját begyűjtő Judie-t is, aki mindössze 17 percet tölthetett a pályán. Magas emberek hiányában az első félidőben még kiegyenlített lepattanóharcban egyre nagyobb hátrányba kerültek, ezzel együtt a harmadik negyedben szerzett 25 pont több volt, mint amit az egész első félidőben szerezett a BEAC.

A záró etapban többször is felzárkóztak, ám a dupladuplát elérő Markovic (20 pont, 11 lepattanó) és a magabiztos pécsi büntetőzés (24/26) megakadályozta, hogy a maguk javára fordítsuk a mérkőzést.

Nagy kár az első félidei bátortalan játékért, mert így hiába nyerték meg a második félidő mindkét negyedét, ez csak arra volt elegendő, hogy kozmetikázzanak az eredményen.

Halmai Gábor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ilyen rossz sorozat után rendkívül nehéz nyerni. Az első félidőben minden rendben volt, aztán kissé görcsössé váltunk.

Balogh Judit: – Felébredtünk, mint Csipkerózsika, csak a herceg már elment.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]