Megőrizte veretlenségét az ELTE-BEAC U23-as csapata

Komoly meccs várt U23-as csapatunkra a több, egykori BEAC-ossal felálló Tatabánya ellen az Amatőr Nemzeti Bajnokságban. Bár a Vasas elleni élvonalbeli rangadó után még nem volt ideje igazán regenerálódni a lányoknak, így sem okozott számukra problémát a Tatabánya legyőzése.

Nagy kérdés volt a meccs előtt, hogy mennyit vett ki fizikailag és érzelmileg a lányokból a szombati esti, Vasas Akadémia ellen elveszített mérkőzés. Érthetően csalódottak voltak mindannyian, hiszen bár egyértelmű volt, hogy légiósai révén erősebb a pasaréti gárda, mégis megteremtették maguk számára a győzelmi esélyt a lányok, ám az utolsó percekben elkövetett hibák végül vereséghez vezettek. Mindezek ismeretében nem várt könnyű meccs ma délben a lányokra, a több korábbi BEAC-ost – Csicsai Katát, Dömötör Renit, Szász Emesét – soraiban tudó Tatabánya ellen.

A lányokon szerencsére azonban nem látszott a kimerültség. Az első pillanatoktól kezdve magabiztosan játszottak, 11-0-lal kezdték a mérkőzést, a vendégek a negyedik percben szerezték csak első pontjaikat, végül 20-7-tel zárult az első negyed. A második elején eleinte felváltva estek a pontok (26-13),  majd elsősorban Boros Dorka kosarai révén 20 pont közelébe emelkedett a különbség a csapatok között (36-17). A szünetben pont kétszerannyi dobott pontnál tartottunk, mint ellenfelünk (38-19), miközben a tegnapi meccsen sokat játszó Barnai Judie és Pusztai Petra csak a padon foglaltak helyet.

Lelik Réka termelte a harmadik negyedben szerzett pontjaink több mint felét (21-ből 12-t), miközben ebben a játékrészben érződött leginkább a lányokon a fáradtság. Sok volt az eladott labda, a kihagyott helyzet, ám a védekezés alapvetően rendben volt, így nem tudtak közelebb lopózni a vendégek (59-36).

A záró játékrészben igazából már csak a különbség volt a kérdés, ami végül egy pont híján 30 lett (76-47).

Dicséret illeti a lányokat, hogy egy olyan hőfokú csata után, mint az előző esti, profi módon álltak oda a mai meccsre és egy pillanatig sem forgott veszélyben  a győzelmük, így továbbra is veretlenül vezetik az ANB Nyugati csoportját.

 

forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]