Találkozások konferencia az Eötvös Collegium Magyar műhelyében

November 18–19-én, pénteken és szombaton rendezi meg az ELTE interdiszciplináris szakkollégiumának, az Eötvös József Collegiumnak egyik legnagyobb szakmai műhelye hallgatói konferenciáját. A Magyar műhely kétévente szervez műhelykonferenciát, amelyen két kabinetnek megfelelően főleg irodalmi és nyelvészeti témájú előadások hangzanak el. Idén 35 előadó érkezik a határon innen és túlról. Két nyelvészeti, és öt irodalmi szekcióban hangzanak majd el előadások, illetve mindkét nap egy-egy plenáris előadással indul, olyan szakmai tekintélyektől, mint Tolcsvai Nagy Gábor és Kulcsár-Szabó Zoltán.

A konferencia pénteken 9-kor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, majd rögtön utána Tolcsvai Nagy Gábor 60 perces plenáris előadására kerül sor Miért legyen funkcionális a nyelvtan? címmel. Ezután a Nyelvtudomány és alkalmazási lehetőségei, majd a Leíró nyelvészet és funkcionalitás című nyelvészeti szekciókkal folytatódik a program. A pénteki napot a Filológiai kalandozások szekció zárja.

Szombaton 9-kor  Kulcsár-Szabó Zoltán Nyelvkritika és lírai hagyomány Borbély Szilárdnál című plenáris előadásával indul a nap, majd a két évvel ezelőtti Átjárások-áthallások műhelykonferencia tanulmánykötetének rövid bemutatása után két párhuzamos szekció következik: Elmélet és fordítás, illetve Jelenlét és teatralitás, délután ugyancsak párhuzamosan zajlik majd a Képtér és a Modern találkozások szekció.

A konferencia helyszíne az Eötvös Collegium (Budapest, Ménesi út 11-13.). Bővebb információ, a részletes program és absztraktfüzet a honlapon és a Facebookon is megtalálható.

A Találkozások konferencia minden érdeklődő előtt nyitott, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]