Világbajnoki főpróba az úszóknál

November 2-5. között úszók lepték el Százhalombatta városát, ahol a világsztárok mellett az ifjú titánok is szép eredményeket értek el. A szövetségi kapitány nagyon nehéz döntés előtt áll, hogy kit vigyen el Kanadába a decemberei világbajnokságra.

marti7_fokep

Hosszú Katinka nagy hatással van a fiatalokra

Az országos bajnokság  egyértelműen Hosszú Katinkáról szólt, az olimpia és a világkupa versenyek után végre hazai medencében láthatta őt a közönség. Az IronLady ennek fényében 17 egyéni versenyszámból 16-ot meg is nyert, az 50 méteres gyorsúszásban viszont a versenybíróság szerint szabálytalanul rajtolt, ami azonnali kizárást vont maga után. Váltóban is remekül szerepelt, hiszen újonnan alapított egyesülete, az IronAquatic színeiben fiatalokkal a soraiban döntőt úszhatott, ami a fiatal úszótársainak egy életre szóló élmény maradt.

Verrasztó Dávid a balul sikerül olimpia után édesapja edzésmódszereit elhagyva a BVSC versenyzőjeként, 400 méteres vegyes úszásban világranglista 3. időt úszott, meglepetésre pedig 200 méteres pillangón is győzött, megelőzve a riói érmes Kenderesi Tamást valamint Egerszegi Kriszina unokaöccsét, a Dunaharaszti MTK versenyzőjét, Tekauer Márkot.

A világsztárok mellett a fiatal versenyzők is megmérettették magukat. Rengeteg 18 év alatti versenyző korosztályos csúcsokkal és remek eredményekkel örvendeztették meg edzőiket és szüleiket, kiemelkedően teljesített a 15 éves Késely Ajna, a 14 éves Hímer Krisztofer és Cseh László csapattársa, a 1999-es születésű Németh Nándor is.

kesely_harmadik

A dobogón Kapás Bogi, Hosszú Katinka és Késely Ajna a 400 méteres gyorsúszást követően

Egyetemünk úszója, Kapás Boglárka is remekül teljesített. Két ezüstérmet szerzett, 400 és 800 méteres gyorson is második helyezést ért el. Kirándulást tett rövidebb  versenyszámokban is, mint  úgymint a 100 m-es gyorson és 100 méter háton. Bogit az egyetemista úszó országos bajnokságon is láthatja a közönség november 18-án a Tüske uszodában.

A négynapos versenyt a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába való beiktatás zárta. Littomeritzky Mária, Szabó Tünde, Vermes Albán, Turi György és Tóth Ákos került a halhatatlanok közé, valamint átadták a bajnokság legeredményesebb versenyzőinek külön díjait is.

35a52faa_magyar_uszo_hiressegek_csarnoka_a_negyedik_beiktatas

A frissen beiktatott hallhatatlanok

Képek forrása: triatlonnoi.hu; utanpotlassport.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]