Több új sportág az általános testnevelés kurzusok között

Az ELTE Fogyatékosügyi Központ és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club együttműködésben a 2016/2017-es tanév őszi félévétől általános testnevelésként a csörgőlabda sportággal kívánja bővíteni az ELTE hallgatói számára választható kurzusok listáját.
A kurzus célja, hogy az ELTE látássérült és ép hallgatói számára közös, integrált sportolási lehetőséget biztosítson. A kezdeményezés egyedülálló az egyetemi sportkurzusok között, mivel nincs más olyan sportág, amiben fogyatékos és ép hallgatók együtt tudnak mozogni.

A kurzus megtartását  Páni Róbert vállalta, szakedző, korábbi csörgőlabda szövetségi kapitány, a Budapesti Vakok Iskolája testnevelője. Az első félévben az órát a Vakok Iskolájának tornatermében (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.) tervezik megtartani, mivel a sportág űzéséhez speciális felszerelésekkel ellátott tornaterem szükséges. A kurzus várható időpontja péntek délután.

Első óra: 2016. szeptember 16.

Utolsó óra: 2016. december 16.

Minimum létszám: 8 fő

Maximum létszám:  20 fő

A kurzus várható népszerűsége okán a későbbiekben tervezik, hogy az ELTE valamely akadálymentes tornaterme is rendelkezzen a sportág űzéséhez szükséges infrastruktúrával, sportfelszerelésekkel (speciális kapu, vonalazás). A kurzus beindítása része annak a folyamatnak, mellyel az ELTE és a BEAC egyaránt fejleszteni kívánja a fogyatékkal élő ELTE-sek sportolási lehetőségeinek bővítését.

A 2016-os évben az ELTE Fogyatékosügyi Központ együttműködésben a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a BEAC-al téma és vitaindító workshopot tartott a fogyatékkal élők sportéletének fontosságáról a felsőoktatásban címmel a magyar felsőoktatás sport szereplői számára, valamint elsőként Magyarországról három parasportolót versenyeztet az egyetem színeiben a 2016-osEurópai Egyetemi Játékokon Rijekában. A kurzus beindítása a következő lépcsőfoka az elkezdett munkának.

FONTOS: A csörgőlabda órát a Kézilabda kurzus alatt, VTN-099:40 kóddal találjátok meg!

A csörgőlabda mellett két új sport közül is választhattok, a köteles mászás sokak kedvence lehet a a félévben.

Időpontok:

Hétfő 09:30, 13:30 Bartha Zsolt

Kedd 11:30 Monostori András

Szerda 09:30, 13:30 Monostori András

Csütörtök 11:30 Bartha Zsolt

Péntek 09:30 Jenei Csaba

Minimum létszám: 1fő

Maximum létszám: 8 fő

Fontos: az edzések 1 órásak, negyed órával az edzés előtt kell érkezni, és csak a választott időpontban van lehetőség az órákat látogatni. Kurzus teljesítésének feltétele: részvétel min. 10 alkalommal, a kurzuson az órát tartó testnevelők névsort vezetnek. A résztvevők mászó felszerelést a helyszínen kapnak, kényelmes, sportruházat szükséges. A megváltott B-bérlettel két órát lehet a Sportközpontban tartózkodni, ezt követően minden megkezdett 15 perc után 100 Ft-ot számolnak fel.
Edzésdíj: 11.500 Ft/félév/kurzus/december 16-ig.

Edzésdíj befizetése: 5500 Ft-os „B” típusú bérlet vásárlása, amit a BME Sportközpont recepción kell befizetni, az első edzésalkalom előtt. A fennmaradó 6000 Ft-ot, a Neptun gyűjtőszámlán keresztül az ELTE-nek kell fizetni. Ennek kivetése várhatóan a félév második felében várható. (A megváltott B-bérlettel két órát lehet a Sportközpontban tartózkodni, ezt követően minden megkezdett 15 perc után 100 Ft-ot számolnak fel.)

Kezdés: szeptember 12-ei héten

Cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 4-6., BME Sportközpont (ÉL épület)

A táncos lábúak pedig választhatnak az argentin tangó és a swing között. (A tangóról itt találtok információt, a swinget pedig Bóbis László és Volner Nagy Melinda táncpedagógusok oktatják.)

Fontos: Az argentin tangót és a swinget a Társastánc kurzus alatt VTN-099:142 kóddal találjátok!

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]