Mesterhármas és fölényes BEAC-győzelem futsalosainknál

Május 2-án, az NB II Nyugati csoportjának 26. fordulójában az ELTE-BEAC futsalcsapata az Asterix SC-t látta vendégül a Bogdánfy úti sportcsarnokban. A mieink szinte végig kézben tartották a mérkőzés alakulását, és végül 5–2-es győzelmet arattak.

Parázs mérkőzésre volt kilátás hétfőn este, hiszen a két csapatot mindössze három pont választotta el egymástól a tabellán. A mérkőzésre kilátogató szurkolóknak nem kellett csalódniuk – izgalmakban és fordulatokban nem volt hiány.

A találkozót jobban kezdte a BEAC, elsősorban Árendás Tamás volt nagyon aktív a hazaiak részéről, a pálya jobb oldalán többször is meg tudta kavarni a vendégek védelmét. A 2. percben a kiszorított helyzetből leadott lövését a vendégek kapusa lábbal hárította, majd fél perccel később újra Gabay Gergely nyerte kettejük külön párharcát.

A 4. percben azonban már nem volt menekvés: Káplár Tamás lapos szögletét a berobbanó Árendás Tamás közelről a kapu bal alsó sarkába pörgette (1–0). A vezető találat után is támadásban maradtak Kénoszt Ferenc fiai, ám a vendégek is kezdtek magukra találni, így a hazai védelemnek és Sajben Marcellnek is egyre több feladata akadt.

A 13. percben azonban kis híján megszületett a második hazai találat, ám Káplár bal oldali beadását Soltész Levente közelről a felső lécre vágta. Ezután Árendás növelhette volna saját maga és csapata góljainak számát, ám a vendégek kapusa rendre kifogott rajta. A sok kihagyott helyzet szinte azonnal megbosszulta magát, a 16. percben Légrády Attila János rendkívül éles szögből kilőtte a kapu jobb felső sarkát, így a csapatok 1–1-es döntetlennel vonultak a pihenőre.

A második húsz perc nem is kezdődhetett volna jobban az ELTE-s srácoknak: a 22. percben Árendás Tamás ismét betalált, ezúttal egy pazar kontra végén, kiszorított helyzetből kipókhálózta a kapu bal felső sarkát (2–1). A hazai rohamok ezután sem maradtak el, Káplárnak és Soltésznek is csak kevés hiányzott az újabb hazai gólhoz, miközben a második félidőre beálló Kinde Gergely két remek védéssel járult hozzá csapata teljesítményéhez.

A 26. percben ismét megrezdült a vendégek hálója, a BEAC gólszerzője pedig ki más, mint ismét Árendás Tamás volt. A hazaiak hetese Soltész remek ütemű kiugratása után laposan a kapuba bombázott, megszerezve csapata, egyben saját maga harmadik gólját (3-1). Az Asterix azonban nem hagyta annyiban a találkozót: a 27. percben Godány Balázs lövése csattant a kapufán, majd Takács György szépített, akinek a közeli szabadrúgása, Kinde lábai között kötött ki a kapuban (3–2).

Hiába lépett azonban közelebb a vendégalakulat, a BEAC nem engedte ki a kezéből az összecsapás irányítását, és a fokozódó nyomásnak ezúttal is hamar megjött az eredménye. A 30. percben újra Káplár jelentkezett egy jó beadással, melyet követően Soltész Levente előbb a kapusba lőtt, majd a kipattanót a hálóba pofozta, visszaállítva a kétgólos különbséget (4–2). A hajrában pedig a kegyelemdöfést is megadta a hazai gárda: Rácz Roland, Béni Zoltán, Nagy Zsombor volt a labda útja, melynek végén utóbbi a bal alsó sarokba bombázta a labdát, végképp eldöntve ezzel a mérkőzést és a három pont sorsát (5–2).

Az utolsó percekben Kinde még bemutatott néhány nagy védést, míg a mieink további gólokat is szerezhettek volna, ám a vendégek kapusa is a helyén volt, így maradt az 5–2, mellyel a BEAC visszavágott az ősszel elszenvedett idegenbeli 3–2-es vereségéért.

A győzelme után továbbra is 8. a BEAC – és 9. az Asterix –, ám a két csapat között immár hat pont a különbség.

ELTE-BEAC–Asterix SC 5–2 (1–1)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Zimonyi Péter, Tolnay Annamária, Horváth Zoltán
BEAC: Sajben Marcell – Soltész Levente, Mudra Ákos, Káplár Tamás, Árendás Tamás. Cserék: Kinde Gergely (k), Béni Zoltán, Rácz Roland, Gáspár Dávid, Nagy Zsombor, Nagy Szilárd, Bereczky Máté, Eőri János. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc
ASTERIX: Gabay Gergely – Suha Zoltán, Légrády Attila János, Péter Krisztián, Takács György. Cserék: Székely Rajmund, Mikulesz Zoltán, Godány Balázs, Csillag Dániel.
Gólszerző: Árendás (4., 22., 26.), Soltész (30.), Nagy Zs. (36.), ill. Légrády (16.), Takács Gy. (27.)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]