Az ELTE tarolt a Cheer MEFOB-on

Március 5-én a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája döntő mérkőzése előtt a III. Cheer MEFOB keretében a cheerleaderek is összemérték tudásukat. Már harmadszor került megrendezésre az esemény a BEAC Bogdánfy úti Sportcsarnokában. Az egyre több jelentkezőnek köszönhetően, idén 126 fő versenyzett az egyes kategóriákban.

A VII. KEK egyik leglátványosabb kiegészítő programja az ELTE által március 5-én megrendezett III. Cheer MEFOB volt, amelyen szép számmal képviseltették magukat a magyarországi cheerleader csapatok. A Cheer MEFOB résztvevőinek létszáma évről évre nő, így idén, a III. Cheer MEFOB-on már 5 egyetem hallgatói (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem-Szombathely, Óbudai Egyetem, és a MEFOB-on újonc Semmelweis Egyetem), összesen 126 fő indult a megmérettetésen.

NAZ_7036-1271x1920Idén az esemény egy plusz szakmai nappal is kiegészült. A kétnapos rendezvény első napján, március 4-én szakmai képzés keretében profi edzők (Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezető edzői) segítségével mélyebben ismerkedhettek meg az egyetemek, főiskolák testnevelői, hallgatói, sportszervezői a sportág edzői szemszögével. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részéről és sportszervezési feltételeiről is többet megtudhattak az érdeklődők. A képzésen 6 egyetem és 5 külső egyesület edzői, illetve sportolói vettek részt.

Idén 5 kategóriában indulhattak a versenyzők: Senior Cheer Dance, Senior Cheer Dance Double,  Senior Dance Team, Senior Groupstunt, Senior Partnesrtunt. A versenyen egyetemi jogviszonnyal rendelkezők versenyezhetnek a MEFOB címért, emellett Open kategóriában is indulhatnak azok a csapatok, ahol a tagok között nem mindenki egyetemista. A rendezvényt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkár-helyettese Kovács György nyitotta meg.

A MEFOB számokban ELTE-s szempontból egészen elképesztő eredmény született; minden kategóriában az ELTE cheerleaderei győztek. A mezőny évről-évre szorosabb (ezt a pontozásból tudjuk), így az egyre erősebb Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az újonc Semmelweis Egyetem és a tavaly debütált Óbudai Egyetem is kiválóan teljesített, és több dobogós helyezést szereztek a nagyobb kategóriákban, olykor csak pár ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

Külön dicsőség még, hogy a Szabó Hanna – Balogh Patrícia alkotta ELTE-s Cheer Dance páros amellett, hogy felállhatott a dobogó legfelső fokára, elsőként jutott ki Magyarországról az Egyesült Államokban megrendezendő Cheer Világbajnokságra. A díjat a MEFS főtitkára Dr. Székely Mózes adta át.

Gratulálunk minden versenyzőnek! Az eseményről készült képeket is nézzétek meg!

forrás. www.mefs.hu

fotók: Nagy Ádám Zoltán

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]