Óriások harca: ELTE-BEAC-PPK – BME FC futsal rangadó

A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság 4. fordulója igazi csúcsrangadót tartogatott a futsal szerelmesei számára, ugyanis a listavezető BME FC az eddig remekül szereplő ELTE PPK csapatával találkozott, és utóbbiak egy esetleges győzelemmel a tabella elejére kerültek volna. Sajnos ez nem sikerült, parázs meccsen a Műszaki Egyetem hallgatói örülhettek a három pontnak.

Pedig álomszerűen indult a mérkőzés, egy remek kontra után a sarokkal visszatett labdát Pápai Ádám lőtte a hálóba, így már a 2. percben megszereztük a vezetést. A gól után inkább a BME próbálkozott, de veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani, ennek ellenére mégis sikerült az egyenlítés az 5. percben, miután egy kapufáról kipattanó labdára Weimann Richárd érkezett a leggyorsabban, és az üres kapuba passzolt. Két perccel később hatalmas lehetőséghez jutott ellenfelünk, miután a ziccerben kilépő csatárukat Farkas Bence kapusunk buktatta gólhelyzetben, így egyből piros lapot kapott. A váratlan szituáció több percre megakasztotta a játékot, ugyanis cserekapusunk egyben a csapat edzője is, így Sajben Marcell gyorsan szerelést váltott, majd beállt a kapuba. A következő percekben pedig bizonyította, hogy nem véletlenül ő a csapat edzője, ha kellett irányított, ha kellett bravúrokat bemutatva tartotta meccsben csapatát, így az emberelőnyös szituációból nem sikerült betalálnia a piros mezeseknek. Sajnos a kezdeményezést nem sikerült magunkhoz ragadni, jobbára a BME irányított, és véleményes körülmények között a 4. faultot is befújták a játékvezetők, így tízmétereshez jutott ellenfelünk. Játékosedzőnk még ezt is hárította, de a kipattanóra megint a műszakisok reagáltak gyorsabban, így a 14. percben Fábián Gábor révén már náluk volt az előny. Az esélyünk megvolt az egyenlítésre, de nem éltünk vele, ráadásul egy újabb fault révén következhetett a második kisbüntető, ami egyben Fábián második gólját is jelentette a 18. percben. A félidő végén még volt egy veszélyes szabadrúgásunk Kiss Benjámin révén, de gól egyik oldalon sem született, így kétgólos BME előnnyel ért véget az első félidő.

A második játékrész eleje egyértelműen Sajben Marci kapusunké volt, többször bravúrral hárított, de a 34. percben már ő is tehetetlen volt, egy szélről bepasszolt labdánál minden védőnk elaludt, Fábián pedig berobbant középre, és megszerezte csapata negyedik, saját maga harmadik gólját. Kisebb lehetőségeink ugyan adódtak, de komolyan nem tudtunk veszélyeztetni, ráadásul a 36. percben már három faultnál jártunk, a következő szabálytalanság újra tízméterest jelentett volna a BME-nek, így óvatosan kellett játszanunk. Hamar átálltunk az 5 a 4 elleni játékra, a vészkapus szerepét rovatunk korábbi újságírója, Rácz Roli vállalta, de Szigeti Alex kapufa mellé érkező erős lövése ellen ő is tehetetlen volt, a 39. percben már négy góllal vezettek a piros mezesek. Ezen csak kozmetikázni sikerült, az utolsó percekben feléledt csapatunk, és két perccel a vége előtt Gáspár Dávid állította be a 2-5-ös végeredményt. A vereséggel maradtak a harmadik helyen Sajben Marciék, és az előző fordulókban mutatott magabiztos játékkal nem lehet kérdés a final fourba jutás. Folytatás március 6-án, mi ott leszünk!

ELTE-BEAC-PPK:
Kezdőcsapat: Farkas – Demeter, Jung, Pápai, Kiss
Csere: Sajben, Rácz, Biró, Kovácsfi, Molnár, Gáspár, Nagy, Hodován, Tagyi
Edző: Sajben Marcell

BME FC:
Kezdőcsapat: Unger – Fábián, Weimann, Szigeti, Fülep
Csere: Fodor, Dudás
Edző: Csernai Gábor László

Gólszerzők: Pápai (‘2), Gáspár (’48) ill. Weimann (‘5), Fábián (’14, ’18, ’34), Szigeti (’39)
Kiállítva: Farkas (‘7)

A játéknap további mérkőzései:

Corcinus Futsal – ELTE-BEAC-ÁJK: 3-4
ELTE-BEAC-TTK – NKE SE: 4-10
Óbudai Egyetem Kandó – Corvinus Futsal: 3-6
NKE SE – ELTE-BEAC-ÁJK: 3-2
ELTE-BEAC-TTK – ELTE-BEAC-PPK: 1-9
Bodon FC Semmelweis – Óbudai Egyetem Kandó: 5-3
TF SE – Bodon FC Pázmány: 7-4
BME FC – ELTE-BEAC-BTK: 13-1

A fordulóról készült galériát itt találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]