Karácsonyi adományok a Magyar Sport Házából

A MEFS és a Magyar Sport Házában levő sportági szövetségek példaértékű összefogásának eredményeként mikulásra egy kis teherautónyi gyermekjáték, tartós élelmiszer, pipere és ruhanemű gyűlt össze az MSH-ban, amelyet a MEFS közreműködése révén a Jópásztor Nővérek Anyaoltalmazó Házában élő 16 család, köztük 31 gyermek kapott meg. Az adománygyűjtés karácsonyra is aktuális.

A mikulásra összegyűjtött adományokkal válságos élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek menedéket és biztonságot adó szervezetnek nyújtott segítséget a két szervezet. A MEFS folytatta a gyermekruhák, kismama- és női ruhák, konyhai eszközök gyűjtését, így a karácsonyi készülődés utolsó hetében újabb jelentős mennyiségű adomány és ajándék kerülhet a nélkülöző, nehéz sorsú, csonka családokhoz. A „Hozz egy karácsonyi zoknit” névre elkeresztelt kezdeményezést hagyományteremtő céllal indította útjára idén a MEFS, mivel küldetésének tekinti a jövő nemzedéke, a fiatalok egészséges életmódjának és rendszeres sportolásának támogatása mellett a társadalmi szerepvállalást is.

A sportszövetségek és alkalmazottaik, sportolóik összefogásának eredményeként az idei évben az MSH-ból két kis teherautónyi adomány és ajándék indult útjára, hogy szétválogatásukat, méret szerinti szelektálásukat követően ünnepi csomagolásban kerülhessenek a hátrányos helyzetben élő, gyermeküket egyedül nevelő anyukák karácsonyfája alá, és hozhassanak örömöt azok életébe, akik a szeretet ünnepén a legelesettebbek.

A kezdeményezéshez olyan társszövetségek csatlakoztak, mint a Magyar Rögbi Szövetség, a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Torna Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Taekwondo Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség. Utóbbiak anyagi támogatást kívántak eljuttatni az anyaoltalmazó otthon számára, amiből amellett, hogy karácsony alkalmából bábszínházba viszik a gyerekeket az otthon dolgozói, gyerekkönyveket is vesznek.

forrás: mefs.hu
kép: flickr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]