Olimpikonok díjaztak diákolimpikonokat

Czene Attila, Pars Krisztián, Dombi Rudolf olimpikonok, valamint Dávid Kornél és Juhász Roland válogatott játékosok díjaztak több mint 200 diákot a Magyar Sport Házában. A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) szervezésében megvalósuló díjátadón azokat a fiatalokat tüntették ki, akik a 2014/2015. tanévben – a 380 fővárosi iskola 17 000 versenyzője közül – első helyezést értek el nemcsak a budapesti, hanem az országos döntőn is.

A Budapesti Diáksport Szövetség ünnepélyes keretek között díjazta azt a 208 kiemelkedő teljesítményű budapesti fiatalt, aki a 2014/2015. tanévben első helyezést ért el az országos diákolimpiai versenyeken. A duatlon, úszás, atlétika, torna, kézilabda, kispályás floorball, kosárlabda, játékos sportverseny, asztalitenisz, röplabda, labdarúgás és teremlabdarúgás sportágakban elért kiváló szereplésért járó oklevelet és serleget Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető, Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakozó, valamint Dávid Kornél válogatott kosárlabdázó és Juhász Roland válogatott labdarúgó, valamint Varga András a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke adta át.

Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint a nemzetközi szabadidősport világszervezetének (TAFISA) elnökségi tagja is örömmel vett részt a díjátadón.

“Dolgozzunk sokat és dolgozzunk együtt, hogy mind a szabadidő, mind a diáksport kiemelt jelentőségű maradjon a fővárosban, mert – tapasztalatból mondom – diáksportolónak lenni mindent visz.” – biztatta az úszó olimpikon a megjelent fiatalokat és edzőiket.

A budapesti versenyzők közül egyéniben a legtöbb aranyérmet az atléták szerezték, csapatban a kosárlabdázók vitték haza, de nagy számban szerepeltek a díjazottak között úszó és labdarúgó gyerekek is.

“A Budapesti Diáksport Szövetség fő feladata a fővárosi diákolimpiai versenyrendszer működtetése, ehhez kiemelt támogatást biztosít a Fővárosi Önkormányzat, amelynek köszönhetően a korábbi évekhez képest több versenyzési lehetőséget tudtunk teremteni annak a 380 intézménynek, amely versenyrendszerünkbe bekapcsolódott. A támogatásnak köszönhetően 40 %-kal több diák sportolását segíthettük, így már közel 17 000 fővárosi tanuló szerepelt versenyeinken.” – hangsúlyozta Varga András, a BDSZ elnöke.

A díjátadó eseményt a Marcipán Sportegyesület fitness előadása, valamint a sportolókkal készült közös fotósorozatok színesítették.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]