TuFi idén is!

„Vedd fel a bajnokok ritmusát!” jelmondattal idén második alkalommal rendezték meg a TuFi-t, azaz a Tusványosi Finálét, amely a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik kiemelkedő eseménye. Július 25-én az erdélyi Tusnádfürdőn került sor az egyetemek közti futsal bajnokságra, melyen a Székelyudvarhely FC csapata vihette el a legjobbnak járó díjat. A sporteseményre a BEAC is meghívást kapott. A torna idei fővédnöke Szöllősi György, a Felcsúton található Puskás Intézet igazgatója volt.

Az idei megmérettetésre hat olyan csapat kapott meghívást, akik a 2014/2015-ös évben rendezett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, budapesti és révkomáromi tornákon legjobban teljesítettek. Székelyudvarhelyről, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről is érkeztek együttesek. Az izgalmas és szoros döntő mérkőzés során végül 3-2-re a Székelyudvarhely FC győzedelmeskedett, ezzel meghagyva a második helyet a marosvásárhelyi orvosi egyetem, F.R. Ady névre hallgató csapatának. Az ELTE BEAC gárdája – hasonlóan a tavalyi eredményhez – a harmadik helyen zárta a tornát, valamint a különdíjak kiosztásakor a Legjobb kapusnak járó Grosics Gyula díjat Sajben Marcell, az ELTE BEAC játékosa vehette át. Az esemény zárásaként a legjobbaknak járó díjakat Szöllősi György és Scheuer Gyula, az ELTE kancellára adták át.

A tornán a szervezők és a résztvevők megemlékeztek a tavalyi fővédnökről, az Aranycsapat legendás játékosáról, a januárban elhunyt Buzánszky Jenőről. Az idei fővédnök, Szöllősi György külön kiemelte, hogy Buzánszky Jenő mindig fontosnak érezte az összmagyarság sorsának alakulását és örömmel járt a Tusványosi Nyári Szabadegyetemre. A szervezők kitűzött célja teljesült, nem csupán egy sporteseményt hoztak tető alá, hanem a futsal bajnoksággal a Kárpát-medencei Ifjúság összefogásának jelképét is.

A tornának jótékonysági célja is van, minden résztvevő csapat sportfelszerelésekkel támogat egy-egy székelyföldi iskolát. Továbbá a TuFi keretein belül kerül átadásra a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) összegyűjtött 500 ezer forint értékű sportfelszerelés, melyet idén a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára ajánlottak fel a torna szervezői.

forrás: http://www.mefs.hu/hirek/sport-hatarok-nelkul-a-legjobb-karpat-medencei-csapatok-csaptak-ossze-tusnadfurdon ; valamint a Tu Fi hivatalos Facebook-oldala.

kép forrása:https://www.facebook.com/tusvanyosifinale/photos/pb.960116470687019.-2207520000.1438271947./960506400648026/?type=3&theater

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]