A bejgli támadott, önvédelem volt!

Ha a tükörbe nézel, ezzel a mondattal egy hétig még megnyugtathatod magad, de mi lesz utána? Mi nem szeretnénk a fogyás Szent Grálját ajánlani Neked, viszont ha formába szeretnél lendülni, adunk három fontos tippet a kezdéshez.

Amikor együtt a család, rendesen enni kötelező, meg jó is. Amikor még a nagymama is ott van, sokat enni muszáj, különben jön az érzelmi zsarolás. Élvezzük, hogy minden olyan finom és azt is, hogy ilyenkor teljes joggal zabálhatjuk magunkat halálra. Igazi “Carpe diem” életérzés ez a karácsonyfa körüli szeretetben. A karácsony és a szilveszter végeztével aztán, általában 4-5 kiló szeretet még körülölel minket az ünneplés után is. Tudtuk ezt, nem nagy újdonság, de mit kezdjünk vele?

 

  1. tipp – Minden feltétel adott

Felejtsd el, hogy a testmozgáshoz sok idő, futópálya vagy személyi edző kell! Egyedül, otthon, ingyen és minden kifogás nélkül, akár most is elkezdheted, hála a Youtube-on megosztott számtalan aerobik és cardio gyakorlatot bemutató videónak. Ezek a videók általában 10-20-30 perces edzéseket mutatnak, ennyi időt bőven megér a szent cél. Hidd el, sokkal haszontalanabb dolgok veszik el az idődet. Kezdésnek itt egy könnyedebb, szigorúan 10 perces cardio edzés. Tekintsünk el attól, hogy milyen a stílusa, nekünk most csak az számít, hogy mozogjunk. Rövid bemelegítés után, már mehet is!

  1. tipp – Szakítás a bejglivel Depression and Sorrow

Ne telefonon, vagy emailben, személyesen… Számtalan írást olvashattok arról, hogy a fogyás döntően az étkezés szabályozásán múlik, ezt nem vitatjuk. Nem mennénk bele viszont abba, hogy mi mennyi kalóriát tartalmaz, és abba sem, hogy Norbi mit ajánlana. A legfontosabb, hogy próbáld mérsékelni azt a hatalmas szénhidrát bevitelt, amit az elmúlt napokban tettél. Ha lelki erődből még arra is telik, hogy mondjuk, egy hónapig ne egyél 18:00 után (végső esetben kevés gyümölcsöt), akkor olyan biztos, hogy eredményes leszel, mint az, hogy Hodor a legközelebbi hozzászólásában be fog mutatkozni.

  1. tipp – Motiváció

rocky„Elkezdtem eljárni futni, de egy hét után abbahagytam…” – ismerős lehet. Ilyenkor ajánlatos egy barátot/barátnőt beszervezni magunk mellé. Ennek azonban megvan az a veszélye, hogy a másiktól tesszük függővé sikerességünket. Ne felejtsük el, hogy miért kezdtünk bele a fogyózásba, ezért hasznos lehet egy –előtte kép készítése, hogy aztán majd tudjunk készíteni egy –utána képet is. Ennek a képnek az elkészítése lebegjen a szemünk előtt, meg az, hogy elég béna, ha van csakúgy egy dagi képünk. Higgyétek el, óriási magabiztosságot ad az embernek, ha önerőből képes arra, amire a legtöbben nem. Az sem árt, ha van egy motiváló zenénk, mint Rockynak.

 

Fentebbi soraink kifejezetten a kezdőknek és a kétségbeesetteknek szólnak, a többiek már mind tudják, hogy ez az egész csak addig tűnik nehéznek és rossznak, amíg az ember bele nem kezd. Onnantól már csak csinálni kell. A vizsgaidőszakban különösen jól tud esni, ha az ember egy kis időre kikapcsolhatja az agyát és kicsit felállhat a jegyzetek mellől. Ne feledjétek, a testi fáradtság mindig szellemi felfrissülést hoz.

 

Annak reményében, hogy majd találkozunk egy balatoni Bay Watch forgatáson, de legalábbis jobban érzitek magatokat a bőrötökben egy-két hónap múlva, kívánunk Sok Sikert!

 

képek: becuo.com, imgarcade.com, tvtropes.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]