Kellner ösztöndíj

Itt a lehetőség hogy egy évet ingyen tanulj az Egyesült Államokban!

A Kellner ösztöndíj célja olyan magyar egyetemisták támogatása akik vezető szerepet kívánnak majd betölteni Magyarország társadalmi, politikai vagy közgazdasági fejlődésében. Az ösztöndíj lehetőséget ad egy egyetemi év eltöltésére egy vezető amerikai egyetemen, hogy ezzel is fejlesszék akadémikus és tanuláson kívüli tudásukat és fejlődésüket.

Az ösztöndíjat elnyerők tehát egy évet tölthetnek a Trinity College hallgatójaként Hartfordban, Connecticutban vagy a Bard College -ban Annandale-on-Hudsonban, New Yorkban. Az egy éves tandíjat és a kint lét költségeit is magában foglalja az ösztöndíj, valamint a hazafelé út költségét, egy laptopot és az egy év után támogatják az USA-n belüli utazást is. A 2015-2016-os tanévre az ELTE BTK, IK, PPK, TáTK, TTK, TÓK karairól fogadják a hallgatókat.

Jelentkezés:

  • Amerikanisztika hallgatók az Amerikanisztika Tanszéken keresztül tudnak jelentkezni.
  • A többieknek 4,2-es átlaggal kell rendelkezniük eddig elvégzett kurzusaikból (tudományos szakokon 3,8) és erről hivatalos másolatot is kérnek magyarul.
  • Minimum négy teljesített félévvel kell rendelkezni és olyanok jelentkezhetnek, akik nem végezték tanulmányaikat angol nyelvterületen több mint egy tanévig vagy az elmúlt két évben.
  • A jelentkezőknek ELTE-re beiratkozottnak kell lenniük, de az utolsó évükben járók is esélyesek.
  • Minimum 100 pontos (internetes) vagy 250 pontos (komputeres) vagy 600 pontos (papíros)  TOEFL nyelvvizsgával kell rendelkezniük (tudományos szakon 10 ponttal kevesebb is elég), Cambridge és IELTS nyelvvizsgák is megfelelnek. Az ösztöndíj program nyelvvizsga lehetőséget is ad kedvezményes áron azoknak akik nem szerezték meg a kellő pontokat TOEFL-en, ezt a jelentkezési lapon kell feltüntetni.
  • Továbbá a jelentkezéshez szükséges a kitöltött jelentkezési lap két esszével, angol nyelvű tanúsítvány az eddig teljesített kurzusokról és két ajánlás a jelentkező tanáraitól.

Részletek és a jelentkezési lap letöltése ITT.

Jelentkezési határidő: 2015. január 30.

Kép: minap.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]