Fuss, adj, segíts! Gyűjtés a Bliss Alapítvány számára október 11-én!

Október 11-én Budapest több pontján kerül megrendezésre a Bliss Alapítványt támogató sport-programsorozat.

Számos sportoló, köztük futók és kézilabdások állnak rajthoz, hogy felhívják a figyelmet a súlyosan sérült gyermekek és családtagjaik problémáira, továbbá, hogy adományokat gyűjtsenek a hátrányos helyzetű, sérült fiatalok oktatására. Az alapítvány célja, hogy a sérült és a beszélő emberek közti kommunikációs nehézséget alternatív kommunikációs módszerekkel és azok oktatásával csökkentsék.

Több mint 20 futó és 3 kézilabdacsapat áll ki idén a futóversenyekre, céljuk legalább 600 000 forint összegyűjtése.  Ez az összeg hat gyermek egy-egy havi oktatását, gyógytornáját, logopédiai kezelését és kommunikációfejlesztését biztosítaná a Bliss Alapítvány által fenntartott Segítő Kommunikációs Központ fejlesztő iskolájában.

Egyik növendékük nagynénje is csatlakozott a futók közé: „Az Alapítványnál elsajátított ’nyelv’ segítségével unokaöcsém, Ágoston és a többi gyermek is kommunikálni tanulhat a világban bárkivel, bármikor.”

Ahogy pedig a verseny egyik résztvevője írja: „Mi tudunk futni, ők nem… hát fussunk értük, lépjünk értük, tegyünk együtt a gyerekek jövőjéért!”

Az alapítvány honlapja IDE kattintva érhető el, ahol a jótékonysági akció pontos helyszíneiről is tájékozódhatsz. 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]