Szervezzetek csapatot a Telekom Bölcsész Ligába!

Október 3-áig van még lehetőségetek arra, hogy a gólyatáborban megismert barátaitokkal összeálljatok, kitaláljatok egy ütős csapatnevet és jelentkezzetek a bajnokságra…

A szüneteket leszámítva az egész tanévben, hétről-hétre zajló küzdelmektől hangosak az ELTE műfüves pályái. Köszönhetően annak a száznál is több ELTE-s, többségében bölcsész hallgatónak, akik minden szombaton pályára lépnek csapatukkal, hogy megszerezzék azt a bizonyos három pontot. Csapatoddal légy köztük most Te is!

A játék futsal szabályok mellett, kétszer 20 perces meccsekkel zajlik. A csapatok 4+1 fővel játszanak egymás ellen. A „végy egy jó kapust” szállóige kimondottan ajánlott a csapatok szervezésénél, a kispályára jellemző rengeteg futás és technikásság pedig a játékosok toborzásánál. Persze több cserével pihenni is többet lehet meccs közben. A bajnokság elsősorban bölcsészeknek szól, de nem probléma, ha van a csapatodban néhány olyan játékos is, aki az egyetem másik karán tanul. A mez nem feltétel, de egy csapatszínt azért válasszatok! A részletes szabályzatot itt tekinthetitek meg. Jelentkezési szándékotokat pedig az sz.matyasss@gmail.com címre küldjétek.

Hosszú bajnokság ez, rájátszással, nagy küzdelmekkel, izgalmakkal és érmekkel a végén. Minden új csapat a B ligában kezdi szereplését, hogy azután az év végén, jó játékkal feljuthasson az A ligába. Ám ahogyan feljutók, úgy kiesők is vannak a felsőbb ligából. Így aztán kialakul egy színes mezőny, a rutinos öreg csapatokkal, a kezdőkkel és persze a bajnokaspiránsokkal. A ligában egyaránt vannak profi labdarúgók és lelkes, hónapról-hónapra fejlődő amatőr játékosok is. Ami mindenkiben közös, és az egyetlen elvárás, az a focimánia.

Ne ijedjetek meg a sok-sok éve együtt játszó csapatoktól, ők is ugyanúgy kezdték ezt a hosszú pályafutást, mint Ti. Remek érzés aztán évről-évre látni, hogyan csiszolódik össze a csapatjáték. Sok évnyi közös vereség, küzdés és győzelem után lesz majd igazán jó felidézni azokat a reklámból ismert Arany Pillanatokat, amelyek egyet jelentenek majd a most kitalált csapatnevetekkel.

Ehhez azonban, mindenek előtt:

Kell egy csapat!

(Fotó: kozelito.blogspot.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]