Rióra hangolva: ESN ELTE focikupa

Hőség, magas páratartalom, látványos cselek, zene és rengeteg külföldi diák. Már-már a nyári vb hangulatában játszottak az ELTE vendég Erasmus-os , és magyar tanulói a második alkalommal megrendezésre kerülő, március 23-ai ESN ELTE focikupán.

A fentiekben vázolt hangulatban nagy szerepe volt annak, hogy az ELTE műfüves pályái a szünetig még fedett üzemmódban működnek, a napsütés viszont már tavaszi. A szervezők mégis jól választottak helyszínt, mert épp a torna közepén zúdult volna mindenkire egy kiadós eső.

Nyolc, 5 fős csapat szállt versenybe a serlegért. Köztük voltak kizárólag Erasmus-oskból álló csapatok, voltak magyarokkal vegyesen felálló formációk, és két HÖK-ös együttes is. (A sportrovat két írója egy román-török-magyar csapatban játszott, ami az ominózus vb selejtező után sportdiplomáciai lépésnek is tűnhet. Az MLSZ még nem keresett meg minket…)

Két, 4 csapatos csoportban zajlott a selejtező, amelyből az első és a második jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Szerencsére senki sem gondolta úgy, hogy öregfiúk meccsen van, mindenki nagyot küzdött már a csoportmeccseken. Ezt bizonyította a sok, önfeláldozó becsúszásból származó vörös folt a térdeken, illetve sajnos még egy bokaficam is akadt. No, de persze a főszerep ezen a napon a sok, szemet gyönyörködtető cselé, a bombagóloké, valamint a folyamatosan lüktető játéké volt – mindez a hatféle nyelven zúgó buzdítások hangorkánjában.

A kiélezett küzdelmet jellemezte, hogy már a négy közé jutásról is büntetőpárbaj döntött, amely igencsak elhúzódott, mivel egészen a 6. körig senki sem hibázott! A bronzmeccsen a BTK HÖK csapata nyert, a döntőben viszont román-török-magyar csapatunknak kellett fejet hajtani a spanyol-francia együttes lehengerlő játéka előtt, így ők lettek az idei bajnokok.

Hisszük, hogy Pelé budaörsi látogatása sem véletlen. Az előrelépés tehát megkérdőjelezhetetlen.

A remek hangulatú tornáért köszönet az ELTE IK Külügyi Bizottságának!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]