Tekerj az ELTE-vel!

Szeretsz kerékpározni? Akkor készülj Te is az ELTE-kerrel és az ELTE-BEAC Polythlonnal az országúti időfutam MEFOB-ra!

Idén is Tahitótfalun kerül megrendezésre az évnyitó tavaszi időfutam, ami időfutam MEFOB és csapat időfutam MEFOB is. A MEFOB pedig nem más, mint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, amin kezdő amatőrök és haladó profik egyaránt indulhatnak. A pálya Tahitótfalu közelében található, teljesen sík útszakasz. A táv 18 km, egy fordítóval, amit mindenkinek egyénileg kell teljesíteni. A résztvevő versenyzők félperces időközönként indulnak, a nevezéskor előre megadott időpontokban. Ez egy nagyon jó hangulatú, pörgős verseny, ami nemcsak a versenyszerűen bringázóknak, és a rendszeresen tekerőknek, de a kerékpározással csak most ismerkedőknek is egyaránt hasznos és élvezetes kihívás.

Az időfutam két kategóriában kerül megrendezésre: egyéni, és csapat. Mint a neve is súgja, az egyéniben egyedül kell teljesíteni a távot, az eredményed a rajtidő és a célidő különbségéből fog adódni. Csapat kategóriában már más a helyzet. A „tímek” 3 főből állnak, a csapattagok együtt, egymást segítve teljesítik a 18 km-t. Itt már minden a közös munkán múlik. A csapatok korra és nemre való tekintet nélkül összeállhatnak, egy kikötés van, a kerékpárosoknak ugyanazon felsőoktatási intézményhez kell, hogy tartozzanak, illetve maximum egy külsős lehet köztük.

Legyen idén is az ELTE-é a legnépesebb és legeredményesebb egyetemi csapat! Készülj velünk az április 6-i időfutamra és a május 31-i Balaton körre! Csatlakozz az ELTE-BEAC Polythlon Klubhoz, hogy rajtad is színes, ELTE feliratos mez feszülhessen. Avagy ahogy egy igazi bringás mondaná: “Rakd meg!”

Facebook elérhetőségek: 

https://www.facebook.com/elteker

https://www.facebook.com/polythlon

https://www.facebook.com/events/229652003904861/

Kérdéseiddel bátran fordulj a kerékpáros sportösztöndíjasunkhoz, Őszi Krisztiánhoz, az oszikr@gmail.com címen!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]