Keleti Mese

Az ELTE Oriental Hastánccsoport december 15-én, az ELTE Mérnök utcai sporttelepén mutatta be első önálló táncműsorát.

A Keleti Mese névre hallgató előadás különlegessége, hogy ez nem egyszerű hastáncest, hanem egy varázslatos keleti történet tánc formájában elmesélve, ahol a produkciók nem csupán egymást követik, ahogy az a hastáncesteken, gálákon lenni szokott, hanem miden egyes mozdulatnak jelentése van. Egy magányos herceg útnak indul, hogy meglelje a szerelmet, és beutazza a világot. Gyönyörű lányokkal találkozik, sok táncot és mesés helyeket ismer meg, bánat és csalódás éri, ám a tiszta szív elnyeri méltó jutalmát. Nemcsak a történet, hanem a díszlet is egyedi, hiszen a nézők egy része magában a díszletben foglal helyet, ahol egy igazi keleti teaházban érezhetik magukat, és az előadás végén még a Pipa-Art Café ízletes teáit is megkóstolhatják, és egy Vörös-tengeri fotókiállítást is megtekinthetnek.
A csoport az első előadást támogatóinak ajánlotta, akik segítették, hogy az egyetemen kialakuljon a hastáncélet: az ELTE- BEAC és a HÖK képviselőinek, az Aerobik szakosztálynak, és az ELTE Sport Kft-nek.
A mesét Rácz Krisztina írta, a koreográfus Molnár Ágnes. A szereplők hatalmas lelkesedéssel és beleéléssel mutatják be a keleti táncok legjavát: klasszikus raks sharkit, csábító fátyoltáncot, pezsgő saidi (botos) táncot, ízisz fátylas és legyezőfátylas- és misztikus gyertyás táncot. A produkció tavasszal ismét megtekinthető lesz, a résztelekről hamarosan hírt adunk. Addig is az ELTE Oriental sok szeretettel várja a táncolni vágyókat a BEAC-os testnevelés órákra, míg a haladó hastáncosokat a fellépő csoportba!
(Molnár Ágnes)
Az ELTE hastánccsoportjának Facebook-oldala IDE kattintva érhető el.
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]