Simicskó, Martinek és Szuper egy cipőben

Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, valamint Szuper Levente jégkorongozó is rajthoz állt az idei 5vös5-ön…

Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, Szuper Levente szaporrói jégkoronghős, továbbá a nyári universiadén részt vett ELTE-s sportolók is futócipőt húztak a XXV. 5vös5 km futóverseny alkalmából. A délután 5 óra 5 perckor rekordszámú résztvevővel rajtoló eseményen, az ELTE lágymányosi kampuszán 662 induló társaságában sportolhattak a hírességek.

Ha 5vös5 km, akkor rekorddöntés. Bár a pályacsúcsot nem sikerült megdönteni, a résztvevők számát viszont az előző huszonnégy versenyhez hasonlóan ismét felülmúlták az idén rajthoz állók. Egy éve ilyenkor még négyszázötvenen futottak együtt, míg idén ősszel már a hatszázat is bőven meghaladta az indulók száma. Ez méltó „ajándék” volt, hiszen jeles jubileumhoz érkezett az esemény, ugyanis ez volt a XXV. 5vös5 km.

A hagyományosan 17 óra 5 perckor rajtoló mezőnyre nem kellett sokat várni, hiszen kicsit több mint tizenhat perc múlva, már megjelentek a leggyorsabbak a célban. Az abszolút kategóriát ebben az esztendőben Deli Gergely nyerte, 16:04-gyel. Az ezüstért nagy csata volt, végül Balázs Levente (16:15) négy másodperccel bizonyult jobbnak Vindics Balázsnál (16:19). Utóbbinak azért nem kellett nagyon elszomorodnia, hiszen a fiú egyetemisták kategóriájában ez az ideje aranyat ért. Itt Kis Gyula (16:26) és Váraljai Vázsony (16:48) fért fel még a dobogóra.


A nőknél nem volt annyira szoros a mezőny, ugyanis Juhász-Staicu Simona 17:21-perces időeredményével bő tizenöt másodpercet vert üldözőire. Kis Zsanettnek (17:39) sem kellett izgulnia, hiszen bár az aranyról lemaradt, az ezüstöt jelentős előnnyel szerezte meg. Ebben a kategóriában még Pap Csilla (18:03) állhatott dobogóra.

A fiú középiskolások között Turschl Bence (18:26), míg a szenioroknál Székely Mózes gyűjtötte be az aranyérmet. Ugyanitt a nőknél Fuchs Dóri (19:13), illetve az összetett győztes Juhász-Staicu Simona zsebelte be a legjobbnak járó kitüntetést.

Az esemény két sztárvendége, Martinek János Szöul kétszeres olimpiai bajnok öttusázója és Szuper Levente, kiváló válogatott jégkorongkapusunk, egyaránt 30:07 perccel teljesítette a távot. Hírességeink alig fújhatták ki magukat, és már a színpadon volt jelenésük kiegészülve négy ELTE-s lánnyal, akik a nyári Universiadén bronzérmet szereztek a magyar szinkronúszó csapatban. Az est az eredményhirdetéssel és tombolahúzással zárult.

Aki ott volt, egyhamar nem felejti el. Jövőre folytatás ugyanitt, ugyanekkor!

Hajrá, ELTE, Hajrá, 5vös5!

(Fotó: Simó Szabolcs, további képek IDE kattintva a galériában!)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]