Tíz ELTE-s hallgató a kazanyi Universiadén

A hazánkat képviselő 130 egyetemi olimpikon ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án ELTE Aula Magna dísztermében kerül sor.

Minden idők legmagasabb sportértékű és a résztvevők létszáma szerint legnagyobb Universiadéját rendezik 2013. július 6-17 Oroszországban, több mint 13.000 sportolóval, kísérővel és edzővel. Az XXVII. Nyári Universiade huszonhét sportágának Kazany városa ad otthont, méghozzá mindezt igen impozáns, vadonatúj sportlétesítményekben. A versenyeken Magyarország 130 sportolóval képviselteti magát.

A legutóbbi, 2011-es Nyári Universiadén hat aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot nyert hazánk: Cseh László három elsőséggel tűnt ki az akkor 103 főt számláló magyar küldöttségből. A tavalyi sikeres olimpiai szerepléshez hasonlóan Kazanyból is több aranyérmet remélhetünk sportolóinktól.

A 2013-as csapat ELTE –s résztvevői a következők:

ÁJK: Papp Gergely Márton (evezés)

TTK: Csontos Csaba Péter (kajak-kenu), Mansare Anna Manty (kosárlabda) és File Mátyás (vívás)

BTK: Nemes Adrienn (sportlövészet)

PPK: Babos Ádám (torna)

Egy BTK, PPK, TÁTK-s vegyes csapat pedig szinkronúszásban képviseli hazánkat és egyetemünket: Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Blaskó Lili.

A magyar és az ELTE-s csapat szerepléséről az elte.hu, az ELTE Online és a beac.hu is folyamatosan tudósít a verseny két hete alatt.

A Magyarországot képviselő sportolók ünnepélyes fogadalomtételére 2013. június 28-án délután 5 órakor kerül sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Aula Magna dísztermében (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3).

További információkat a nagyszabású eseményről a kazanyi Universiade hivatalos oldalán találtok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]