Triatlonban is élen az ELTE!

Hiába van a nyakunkon a vizsgaidőszak, nincs megállás: az ELTE tarolt a triatlon MEFOB-on is!

Sűrűsödnek az egyetemisták napjai, nyakunkon a vizsgaidőszak, az újabb szenzációs ELTE-s sporteredmények azonban bebizonyították, a hírhedten szigorú jogi tanulmányok és két rendkívül időigényes földmérő-terepgyakorlat mellett illetve között is lehet keményen edzeni és remek eredményeket elérni. Az éremben bővelkedő évadkezdést az ELTE sportolói az ELTE-BEAC Polythlon Klub versenyzőivel karöltve még tovább tudták fokozni. Nem túlzás kijelenteni, a tanév során az ELTE Online szinte minden hétvégét követően beszámolhatott a szakosztályt érintő jobbnál jobb hírekről!

Az egyetemi versenyek közül a kerékpár MEFOB és a 23. Szarvasűzők futósikerét követően május 12-én, a III. Eger Nagydíjon taroltak triatlonistáink. Ez a rendezvény egyben Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is volt, ahol a hagyományoknak megfelelően sprint távon (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) döntötték el a bajnoki címeket.

Mind férfi, mind női egyéniben ELTE-s hallgató állhatott a dobogó legfelső fokára, a sportág egyetlen londoni résztvevője, a jogásznak tanuló Kovács Zsófia (ELTE ÁJK) és a leendő geológus, Borsányi Dániel (ELTE TTK) személyében. (Zsófinak a tanulás mellett minden hétvégére jut egy-egy rendkívül fontos megmérettetés. Hogy miként és hogyan élhető meg a sportnak és tanulásnak e kettős – sokszor kellemetlen – egyvelege, arról a londoni olimpia előtt készült exkluzív interjúban már olvashattatok.)

Ráadásként férfi csapatunk sem maradt érem nélkül, a Borsányi Dániel, Őszi Krisztián (IK) és Dobrovich Attila (ELTE TÁTK) összeállítású team, az ELTE-BEAC Polythlon Klub tagjai nagyszerű versenyzéssel a 3. helyen végeztek.

A rangos esemény fontosságát és a teljesítmény valódi értékét mutatja, hogy a közel 1500 induló között olyan kiemelkedő sportolók, olimpikonok is szerepeltek, összefogva a sportág népszerűsítéséért, valamint a paratriatlon versenyzők támogatásáért, mint Hosszú Katinka, Biros Péter vagy Ungvári Miklós. A díjakat Áder János köztársasági elnök és Székely Mózes, a versenyt finanszírozó Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára adták át, akik Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkárral és Bíró Marcellel, a Magyar Triatlon Szövetség elnökével együtt a jótékonysági váltóversenyben is részt vettek.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]