Az ELTE Cheerleader csapata 15. az európai ranglistán!

Újabb nagyszerű hírrel örvendeztettek meg bennünket cheerleader lányaink.

Akinek eddig kétsége volt afelől, hogy cheerleader lányaink szépségük mellett ügyességükkel is hódítanak, annak itt van rá egy csalhatatlan bizonyíték egy újabb remek hír formájában.

Ahogy arról az ELTE Online korábban beszámolt, 2012. November 24-én került megrendezésre az első Austrian International Open, ahol az ELTE Cheerleader csapatának első Senior all girl groupja az előkelő 3. helyezést szerezte meg 115 ponttal. A(z) European Cheer Union honlapján immár jól látható, hogy a lányok nem csupán egy helyezést hoztak haza, a csapat az európai ranglista élvonalának 15. helyén állnak jelenleg.
Az eredmények itt tekinthetőek meg: http://www.europeancheerunion.com/index.php/ecl

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy már az első hivatalos versenyünk eredményeként sikerült betörnünk az élvonalba – kezdte Ábel Réka, a csapat versenyzője. – A három hónapos felkészülésünk egy még nem túl bonyolult, egyszerűbb, de tökéletesen kivitelezett gyakorlatot eredményezett. Immár a II. Slovenian Cheer Open-re készülünk, és nem vitatott, hogy most már merészebb, kompetitívebb gyakorlattal készülünk kiállni Európa színe elé, mely majd április 13-14-én kerül megrendezésre. Terveink szerint most két All girl grouppal és egy Coed grouppal is kiállunk versenytársaink és a bírák elé. Nem tagadom, leghőbb vágyunk, hogy 2014-ben részt vehessünk és TEAM HUNGARY-ként szerepeljünk a Cheerleader Világbajnokságon, ez lesz most a legfőbb cél, de addig még hosszú út vezet – árulta el Réka az ELTE Online-nak.

A sikerek következtében több hazai cheerleader verseny is megrendezésre kerül ebben a félévben. Elsőként a KEK keretein belül a már hagyománnyá vált Országos Cheerleader versenyen mutatják meg lányaink a tudásukat. A következő ehhez hasonló, európai színvonalú és az ECU által is támogatott verseny a I. Hungarian Cheerleading Championship lesz, melyen már a hivatalos szabályzat szerint külön kategóriákat képvisel majd a Cheer Dance és az All Star Cheerleading is. Az ELTE csapata 2012 szeptemberétől már mindkét stílusban képviselteti magát.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]