Hírek a határon túlról: nagy sikerű tornát rendezett Sepsiszentgyörgy

A november első hétvégéjén megrendezett Egyetemista Futsal Tornán intézményünk csapata is részt vett.

November első hétvégéjén került sor az ötödik Egyetemista Futsal Tornára, melyet Sepsiszentgyörgyön rendeztek meg. A torna része a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának. Sepsiszentgyörgy mellett decemberben Székelyudvarhely, márciusban Budapest, áprilisban pedig Révkomárom rendezi meg saját tornáját. Ezen programok a futsal népszerűsítését, a sportág fejlődését kívánják segíteni, továbbá élő és összetartó magyar értelmiséget szeretnének kovácsolni a fiatalokból.

Kolozsvári, csíkszeredai, marosvásárhelyi, brassói, székelyudvarhelyi és szentgyörgyi hallgatókból álló csapatok két napon keresztül versenyeztek a győztesnek járó vándorserlegért.

A sport mellett szerepet kapott a szórakozás, kultúra és a kapcsolatteremtés mellett Erdély megismerése is.

Sepsiszentgyörgyhöz közeli Tusnádfürdőre ill. a Szent Anna-tóhoz kalauzolták el a szervezők a vendég csapatokat, így a hosszú utazás és a mérkőzések mellett kirándulásra és szórakozásra is jutott idő.

A torna végeredménye: 1. Ifjúsági FC (Sepsiszentgyörgy), 2. Sepsi ’08 (Sepsiszentgyörgy),

3. ELTE-BEAC (Budapest)

„A döntőről elmondhatom, hogy kiélezett küzdelmet hozott, ahol egyik csapat sem kockáztatott, hanem a védekezésre figyelt jobban. A teltházas közönség nem túl látványos, de annál színvonalasabb focit láthatott. Külön dicséretes a két szentgyörgyi csapat részéről, hogy a fair play jegyében játszottak, a mérkőzés szabálytalanságoktól mentesen zajlott” – nyilatkozta Gödri Áron szervező

(hirmondo.ro nyomán)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]