Forrott a levegő a BEAC-on

Az ELTE-BEAC férfi futsalcsapata a Magyar Kupában az NB II Keleti csoportjának éllovasát, a Rákosmenti FC-t fogadta. A tét nem kisebb volt, mint a legjobb nyolc közé kerülés…

Tegnap este igen parázs hangulatú csatát láthatott az, aki kilátogatott a BEAC csarnokába. A futsal Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutás volt a tét. Az ELTE-BEAC az NB II Keleti csoportjának élén álló Rákosmenti FC-t fogadta. Bár a presztízsrangadót a vendégek nyerték 6-3-ra, azért nem tehetünk szemrehányást futsalosainknak, mert igen élvezetes mérkőzést játszottak a fiúk…

Tavaly az első fordulóban búcsúzott az ELTE-BEAC a Magyar Kupában az NB I-s Üllő FC Cső-Montage ellen. Idén azonban esélyt kaptak arra, hogy a legjobb nyolc közé jussanak. A két gárda egymás elleni múltja alapján joggal bizakodtunk, hogy ez sikerülni is fog, ugyanis ez a két együttes két éve még egy csoportban szerepelt az NB II-ben, a BEAC csupán a tavalyi évtől került át Nyugatra, így a bajnokságban elkerülte a találkozást a Rákosmenti FC-vel. Az utolsó közösen töltött szezon jó élményekre emlékeztetett minket, akkor ugyanis hazai környezetben 7-5-re, idegenben pedig 5-5-ös döntetlenre végzett csapatunk. Azóta azonban eltelt egy idény, amiben a vendégek harmadikként zártak Keleten, továbbá a rákosmentiek ebben az évadban, holtversenyben, eggyel kevesebb játszott mérkőzéssel élen állnak az NB II Keleti csoportjában. Ezen előzmények alapján, mindenki szoros meccset várt a forduló egyik rangadóján.

A szokásosnál talán egy kicsivel kevesebb néző számára azonban nem kezdődött túl jól a találkozó. Bár az első öt percben nem sikerült senkinek sem átszakítania a védelmi reteszeket, ezt követően Tóth Norbert a Rákosmentiek részéről sajnos megtörte a jeget. Egy szabadrúgást követően a labda lecsorgott a kapufáról, amit a szemfüles játékos gond nélkül vágott közelről a hazai kapu közepébe. Ez a találat akkora önbizalmat adott a vendégeknek, hogy a 10. percre már 3-0-s vezetésre tettek szert. Szerencsére erre már volt válasza az ELTE-seknek: a találkozón a hazai csapat legjobbjaként záró Eőri János, a harmadik kapott gól utáni percben jó ütemben lépett ki, majd miután elfektette a kapust, a bal alsóba lőtt. Az első félidő második felében aztán a szép játék helyett inkább a kemény küzdelem vette át a főszerepet, és sajnos a sok szabálytalanságnak az lett az eredménye, hogy Tóth Norbert büntetőből is eredményes lett, így 1-4-el vonulhattak pihenőre a csapatok.Nem jött össze a továbbjutás

A szünetben cheerladereink szórakoztattak minket, méghozzá azzal a produkcióval, amit novemberben, Ausztriában is bemutatnak majd egy nemzetközi versenyen. Aztán a csapatok is visszatértek a parkettre, így kezdődhetett a hátrány ledolgozása… A második játékrész első fele, az első második feléhez hasonlóan alakult, vagyis az egymás elleni küzdelem került középpontba. Bár több BEAC-os helyzet is adódott a fiúk előtt, sajnos egyiket sem sikerült gólra váltani. Aztán elérkezett a 30. perc, amikor Horváth Norbert négygólosra növelte a Rákosmenti FC előnyét, ekkor már nem lehetett más választása Kénoszt Ferencnek, a hazaiak edzőjének sem, kockáztatnia kellett. A kapus lehozatallal megélénkül az ELTE támadójátéka, és sikerült beszorítani a vendégeket. Nem is maradt el a rohamok gyümölcse: egy szép támadás után Eőri János tette középre a labdát, amit Imreh Márton könnyedén vágott az üres kapuba. Ekkor újra mutatkozott egy halvány esély a felzárkózásra, azonban a következő támadásból ismét betalált az ellenfél, pontosabban a hazai Káplár Tamás, akiről egy beadást követően pattant a játékszer a hálóba. Bár a végén még Eőri János egy parádés sarkazó mozdulattal szépíteni tudott, sajnos az egyenlítésre már nem volt ereje az ELTE-nek, így 6-3-al, a Rákosmenti FC lépett a legjobb 8 közé.

ELTE-BEAC – Rákosmenti FC 3-6 (1-4)

ELTE-BEAC: Lelkes (kapus), Imreh, Árendás, Káplár, Kiss Csere: Kinde (kapus), Simon, Hortobágyi, Eőri, Béni, Demeter. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.

Rákosmenti FC: Kis (kapus), Schrancz, Pap, Horváth, Tóth Csere: Szabó, Soóky, Mészáros, Kalina, Sebestyén, Bihari, Könczey. Vezetőedző: Sólyom László.

Gólszerzők: Eőri 10., Imreh 34., Eőri 38. illetve Tóth 5., Szabó 8., Könczey 9., Tóth 18., Horváth 30., Káplár (öngól) 35.

Fotó: Naszvadi Gergő Mihály

További képek a meccsről: http://elteonline.hu/sportfotok/elte-beac-rakosmenti-fc/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]