ELTE-s csapatsikerek a Középtávú Triatlon OB-n

A maratonfutás tavaly októberi csapatgyőzelme után az ELTE-BEAC idén a Középtávú Triatlon OB-n hengerelt.

Az Ironman utáni második legnehezebb viadalon a férfi egyéni győzelem mellett az egyetem férfi és női csapata is a dobogó tetejére állhatott. Az embert próbáló távot összesen 201 férfi és 22 hölgy teljesítette.

A hagyományosan triatlon-paradicsomnak számító Orfű adott otthont a népszerű és valódi kihívást jelentő középtáv országos bajnokságának. A 2000 méter úszásból, 80 km kerékpározásból és 20 km futásból álló távot a különösen nehéz orfűi pályán kellett teljesíteni. A kétkörös úszást a 18 fokos Pécsi-tóban teljesítették a résztvevők, melyet a technikás, meredek, emelkedőkben bővelkedő biciklis pálya, majd egy ugyancsak kanyargós, újabb 250 métert emelkedő futópálya követett. Nem véletlenül nevezték el versenyüket a szervezők a „Mecsek Poklának”.

Az idén először csapatok számára is kiírt Középtávú Triatlon OB-t az ELTE-BEAC egyetemi csapatai nyerték, mind női, mind férfi kategóriában. A felnőtt férfi csapatok között a győzelmet az egyéni magyar bajnok Kis Gyula vezette csapat főlényesen, több mint két óra különbséggel nyerte meg. A hölgyeknél egyedül az ELTE-BEAC tudott három sportoló hölggyel végigmenni a pályán, akik egyenletes teljesítménnyel végül joggal érdemelték ki az országos elsőséget. A csapat vezetői úgy nyilatkoztak, hogy a sikerhez széles sportolói bázisra van szükség. „A 22 indulónkból mindenki célba ért, sokan életükben először mentek ezen a távon – mondta Kis Gyula. A legnagyobb sikernek mégis azt tartom, hogy lányaink egyenletes teljesítménnyel, a 6., 7., és 8. helyen érkeztek be. Megérdemelten akasztották nyakukba az aranyérmet.”

Az egyéni indulók versenyében a férfi mezőny legjobbja a szintén az ELTE-BEAC Polythlon színeiben induló Kis Gyula lett, aki remek tempót diktálva, 10 perc előnyt kiharcolva 3:47:35 -ös összidővel ért célba.

[keretes] Eredmények:

Középtávú futam abszolút női eredmények:

  1. Zelinka Gabriella 4:31:28 (Csepel Dolphins Sc)
  2. Varga Renáta 4:49:50 (Uniqa Team Újbuda Se)
  3. Lábodi Laura 5:03:37 (Kaposvári AC)

Középtávú futam abszolút férfi eredmények:

  1. Kis Gyula 3:47:36 (ELTE-BEAC Polythlon)
  2. Szabó Attila 3:57:42 (DSC-DSI)
  3. Bozsó Zoltán 4:01:21 (Kaposvári AC)

Középtávú futam csapat eredmények – férfiak (összidő):

1. ELTE-BEAC Polythlon 12:22:38 ó (Kis Gyula, Bartos Dávid, Nyári József)

2. Vasemberek Klubja 14:35:18 (Bognár János, Józsa Gábor, Karácsony Szilveszter)

3. Kaposvári AC 15:06:41 (Perczel Miklós, Siska Sándor, Potó Gyula)

Középtávú futam csapat eredmények – nők (összidő):

  1. ELTE-BEAC Polythlon 16:20:37 (Koronika Judit, Keresztesi Gitta, Mátyási Zsófia) [/keretes]


[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]