Szombathelyi egyeduralom a futsal MEFOB-on

Az ELTE rendezte a 2012-es futsal MEFOB döntőjét. A kétnapos rendezvényen annak ellenére lerágtuk a körmünket, hogy hazai csapat nem jutott a legjobb négybe. A fiúknál és a lányoknál is a szombathelyiek nyertek.

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, az ELTE még decemberi pályázatával nyerte el az egyetemi futsal-bajnokság négyes döntőjének rendezési jogát, a KEK után április 12-én és 13-án ismét sportszervezőinken volt a futsalvilág szeme. Annál is inkább, mert hazai döntős híján a szervezés volt az egyedüli ELTE-s érdekeltség.

A nőknél a Nyugat-Magyarországi Egyetem Szombathelyi Kara magabiztos játékkal végzett az élen a Debrecen és a TF előtt. A férfiaknál a sima meccset sejtető 8:4 ellenére igencsak meg kellett küzdenie az aranyért a szombathelynek, a kétszer is vesztett helyzetből felálló Egert csak a hosszabbítás második felében tudták padlóra küldeni, 5:4 után pedig már üres kapuba lőtték a gólokat a vészkapussal játszó hevesiek hálójába. Az egriek csalódását a kiváló mutatott játék, a gólkirályi és a legjobb játékosnak járó különdíj enyhíthette.

Sipos Norbert, aki az Online tudósítói szerint a férfi döntő legjobb – de mindenképpen legalázatosabban futballozó – játékosa volt, kiemelte, hogy egy többször is megnyertnek hitt mérkőzés vált nagyon izgalmassá és élvezetessé a legutolsó erőtartalékait is bevető Egernek köszönhetően. Elmondta, a szombathelyiek remekül érezték magukat a két nap alatt, bár ez namcsak a szervezésnek, hanem annak is köszönhető, hogy mindkét csapatuk arannyal távozhatott. A TF nyilatkozó lányai is jó élményekkel gazdagodtak bronzérmük mellett, bár a mérkőzések előtt titkon még győzelemre számítottak.

[keretes] Eredmények:

Férfi Elődöntők
Pécs – Szombathely 1:4
Eger – Győr 17:4

Férfi Bronzmérkőzés
Pécs – Győr 5-4

Férfi Döntő
Eger – Szombathely 4:8

Női Elődöntők
TF – Szombathely 5:6
Győr – Debrecen 1:10

Női Bronzmérkőzés
TF – Győr 8:5

Női Döntő
Szombathely – Debrecen 7:4

Különdíjak:

Gólkirály
Zágor Bernadett (TF)
Dömötör Dávid (Eger)

Legjobb Kapus
Kósa Viki (Debrecen)
Babina Erik (Szombathely)

Legjobb Játékos
Tischler Fruzsina (Szombathely)
Nagy Roland (Eger) [/keretes]

A MEFS égisze alá tartozó MEFOB négyes döntője – a főszervező Simon Gábor szerint –, gördülékeny és eredményteljes munkával zárult. A szervező brigád gerincét a márciusi KEK team alkotta, így egy ilyen esemény lebonyolítása nem is volt akkora falat számukra. A két nap egyetlen negatívumaként a házigazda csapatok hiányát említette, akiknek nem sikerült kvalifikálniuk magukat a final fourba (pedig fiainknak ez mindössze egy gólon múlott), így a publikum érdeklődése is kisebb volt a torna iránt. Ennek ellenére kiemelte, hogy a csapatok élvezték az ittlétet, továbbá a csütörtöki buli is kiválóan sikerült. Ezt bizonyíthatja az is, hogy mindössze pár órás regenerálódás maradt a péntek 13-i helyosztókra. Ehhez képest nem láttunk rossz meccseket.

A jövőre nézve Simon Gábor azt is elárulta, hogy a EB-k, illetve VB-k mintájára, biztos résztvevőnek javasolnák azt a csapatot, aki otthont ad a küzdelmeknek. Így ugyanis nézőcsalogatóbb lehetne az esemény.

Társszerző: Hortobágyi Tibor

Fotók: Tóth Gergely

[imagebrowser id=60]

[imagebrowser id=59]

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]