VII. ELTE Téli Bajnokság – sűrűsödő élboly

Alaposan megkavarta az esélyeket a rájátszás első fordulója a VII. ELTE Téli Bajnokágban.

Egy biztos, az élmezőny jóval sűrűbb lett, a fordulót megelőző álláshoz képest, így a véghajrá is kiélezettebb lesz.

Az üldöző csapatok tagjai között régóta téma, hogy ki állíthatja meg a listavezető FC Fehérvár menetelését, de arra kevesen gondoltak, hogy a Folk Boys lesz az. Márpedig a Folk első félidei két helyzetéből kettőt be is lőtt, és szilárdan védekezett ahhoz, hogy ellenfele a lefújásig se legyen képes a hálóba találni. Helyzetekig, sőt kapufáig ugyan eljutott a Fehérvár, de a Folk hátsó alakzata és az eredmény kedvezőtlen alakulása okozta idegesség megakadályozta a gólszerzést. Elviekben legkönnyebb felsőházi meccsét veszítette el tehát a Fehérvár, és bár még mindig vezeti a listát, előnye minimálisra olvadt.

Az alsóházi pályán a múlt heti bravúrgyőzelem után, úgy tűnik, megtalálta igazi önmagát a Ground Force One, és fordulatos kezdés után végül 7-4-re múlta felül az utazások és sérülések által tizedelt Kozelito Tél csapatát. A felsőházban hagyott három pont után tehát az alsóházban is megszerezték első pontjaikat a rutinos bölcsészek.

JogÁSZnak feltétlenül győznie kellett ahhoz, hogy bajnoki reményeit ébren tartsa, ebben pedig kemény ellenfélnek tűnt a Zsuga Bonito. A találkozó iramára erősen rányomta bélyegét, hogy a két csapatnak összesen egy cseréje volt, egymás mellett tehát az oxigénhiánnyal is küzdöttek a csapatok, ugyanakkor a színvonal és a játék szépsége megfelelt a csapatok hírnevének. Bármennyire is lehetetlennek hangzik, hogy a Zsugát technikai képzettségben és játékintelligenciában felül lehet múlni, a JogÁSZ megtette ezt, és szép gólokkal mindhárom pontot bezsebelte (4-0).

Polszki tervei között szerepel, hogy ha már a felsőházba jutás nem sikerült, az alsóházi csapatokon álljon bosszút. Ennek a bosszúnak most a Bandó Karesz esett áldozatul (4-1), ezzel a Polszki bejelentette igényét az alsóházi koronára.

Presztízs szempontjából egyértelműen a forduló rangadója volt a Szigeti veszedelem és a BennKillah csatája. A presztízst a sok korábbi nagy és emlékezetes derbi szolgáltatta, míg a tét abban volt megfogható, hogy egy esetleges vereség a bajnoki remények elvesztését jelentette volna bármelyik fél számára, míg győzelemmel a Szigeti pontszámban befogta volna a Fehérvár csapatát. A pályán a BennKillah kettős kapufája adta meg az alaphangot, melyre három perccel később góllal válaszolt a Szigeti. Mindkét csapat képes volt helyzeteket kialakítani, de jó darabig nem született újabb gól, mígnem a második félidő derekán kiegyenlített a BennKillah. Rögvest utána kettős kiállítás borzolta a kedélyeket, de a három-három elleni játék alatt nem talált hálóba senki. már kiegészülés után két okosan kijátszott kontrából kétgólos előnyre tett szert a BennKillah, és úgy tűnt, elüti riválisát a bajnoki reményektől. Ám a hajrában megrázták magukat a bölcsészek, és előbb faragtak egyet a hátrányból, majd másodpercekkel a lefújás előtt Kemény kiegyenlített (3-3). Megcsinálta tehát a két csapat ugyanazt az eredményt, amit tavaly és tavalyelőtt is. Aztán, hogy ezzel melyikőjük járt jól az más kérdés, a Szigeti nem tudta kellően kihasználni a listavezető botlását, de a BennKillah is távolodik a dobogót érő helyektől.

 

A sereghajtó Kofola szokása szerint alaposan ráijesztett aktuális ellenfelére, az ELTE SE-Illyés U19 csapatára, Furák góljaival a vezetést is megszerezték a rutinos bölcsészek; ám a rutint végül legyőzte a fiatalos lendület, és az OláhFábián tengely vezérletével végül 5-3-ra nyert az Illyés, ezzel pedig továbbra őrzi a csapat hibátlan alsóházi mérlegét.

Stadion FC tagjai azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a riválisok botlása révén egy háromgólos győzelemmel átvehetik a tabella első helyét. Nos, három gólt szereztek is a pirosmezesek, de közben egyszer a Sujet is betalált, így most csak három pontot szerzett a Stadion, a pole pozíció átvétele (még?) nem következett be. De ha a következő fordulóban szereplő Stadion-Fehérvár párosításra téved a futballbarátok szeme, könnyen megremeghetnek a térdek, és égbe szökhetnek a pulzusok, hiszen a két legelőkelőbb helyen tanyázó gárda összecsapásán a soknál is több múlhat.

Az alsóház rangadóján a Kopa Kőbánya a Black Rammel mérte össze tudását. (ne feledjük, a Bölcsész B ligában is közvetlen riválisa egymásnak ez a két csapat). Gyorsan három gólt szerzett a Black Ram, de ha valaki azt hitte volna, hogy ezzel eldőlt a találkozó, az tévedett, hiszen a szurkolóinak tucatjai előtt játszó Kopa még térfélcsere előtt feltámadt és egalizált. A hajrá aztán ismét a feketéké volt, akik be is húzták a meccset (6-4), és a márciusi viszontlátásig fölényük tudatában nézhetnek versenytársuk szemébe.
Zeus

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]