Egy nehéz éjszaka kezdete

Fejlámpás bemelegítés, tanárparlament, állófogadás és nyilatkozatdömping az Éjszakai Sporton. Ez történt este 11-ig.

Nyolc óra után pár perccel, Kis Gyula triatlon sportösztöndíjas vezetésével rajtolt az éjszakai fejlámpás futás. Körülbelül 30 fős különítmény birkózott az Infopark kilométereivel, ide már nem követtük őket, a rajtnál azonban vidámnak és elszántnak látszottak, ami nem csoda, hiszen a 25 leggyorsabb nevező az egyéjszakás kaland után meg is tarthatta fejlámpáját.

Amint az utolsó fénylő pont is látótéren kívül került , átsétáltunk a szomszédos buborékba, az ELTE frissen átadott, téli védősátor alatt álló futballkomplexumába. Az oldalvonal teljes hosszát szurkolók foglalták el, a játékosok bemutatása lassan a végére ért, kezdődhetett a  várva várt mérkőzés. Az első félidőben a Csampa Zsolt vezette képviselő-csapat muzsikált jobban, a játékrész felénél meg is szerezték a vezetést, és néhány kósza egyetemi ellentámadás mellett ők uralták a játékot. A szünetet szinesítő kickbox-aerobik és cheerleader produkciók legnagyobb izgalmát a hangtechnikus és az ádáz keverőpult meg-megújuló küzdelme jelentette, a Parlament nálunk vendégeskedő szeletére talán mégis a lányok tették a nagyobb hatást,  mert rögtön a második félidő elején belőtték második góljukat. Fiatal tanáraink állóképességi előnye a meccs utolsó negyedében ütközött ki, gyors egymás után kettőt is berámoltak a parlamentiek kapujába, a hajrára így döntetlennel fordulhattak a csapatok. Közönségünk is kezdett tűzbe jönni, nyilván csak azért nem kiabálta senki, hogy „fárad az Országgyűlés”, mert könnyen félreérthető lett volna. Remek formában védő kapusuknak köszönhetően a képviselők kihúzták az utolsó percig újabb bekapott gól nélkül, ekkor pedig, mint egy jól időzített módosító indítvány, egy bedobást követő csúsztatásból megszületett a parlamenti válogatott győztes gólja, igaz vitatott körülmények között (felmerült a kapustámadás gyanúja). Egygólos vendég siker lett a vége.

Ugyan a meccs utáni megnyitón sokan, sokféleképp dicsérték az egyetem sportéletét, mi azért az állófogadáson is elkaptunk pár prominens személyiséget. Szeifert Tibor, a hallgatói ügyek rektori főbiztosa elmondta az ELTE Online-nak, hogy az éjszaka remek napszak a diákság sportolási vágyának felkeltésére, hiszen a hallgató amúgy is éjjel éli ki energiáit, az egyetem feladata ezeket egészséges utakra terelni. Szerinte nagy fegyvertény a 113 éves múlttal rendelkező BEAC és az ELTE szoros együttműködése, szervezett sportklub nélkül nehezen képzelhető el jól működő egyetemi sportélet. Simon Gábor, a BEAC ifjúsági elnöke, az EHÖK korábbi sportügyi alelnöke a mostanit tartja az eddigi legjobb Éjszaki Sportnak, és nemcsak azért, mert az évek óta nagyjából változatlan szervezőgárda egyre tapasztaltabb lett, hanem az új műfüves pályák átadása miatt is, melyek mind a testnevelés, mind a szabadidősport szervezésében sokat segíthetnek, hétről hétre 120 csapat szórakozását garantálhatják. Az ifjúsági elnök a hallgatók részvételét emelte ki a BEAC és az egyetem kapcsolatából. „Fiatalos arculatot szeretnénk adni a BEAC-nak, ami által közelebb kerülhet a hallgatókhoz, és vonzóbbá válhat számukra. Mostantól minden hallgatói sportrendezvény a BEAC rendezvénye is, ezzel is építhetjük a klub imázsát.”

(Az Éjszakai Sport galériáit itt és itt nézheted meg!)

Teczár Szilárd
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]