Nüansznyi különbségek

Adott tíz versenyszellemű hölgy, akik egytől egyig ugyanarra hajtanak. Felmerül a fogas kérdés, milyen keretek között lehet összeengedni őket, anélkül hogy hajba kapnának?

Aki nem teketóriázott, s a papírformának megfelelően három győzelemmel indított. Azonban a következő meccsén egy balszerencsés mozdulatot követően megsérült, így kénytelen volt bedobni a törülközőt. A tornát parázs összecsapások, illetve szoros labdamenetek jellemezték. Amit ékesen bizonyít, hogy számos találkozó hosszabbításba torkollott, így következhetett az idegek harca. A résztvevők fejlődését kiválóan szolgálta, hogy ilyen kiegyenlített mezőnyben mérhették össze a tudásukat. Különösen igaz ez a 8-9. helyen végző Tóth Izabella, Czanik Csenge kettősre, akik még csak két hónapja ismerkedtek meg a sportággal. Bán Dórát a 7. pozícióra jogosította fel 3 győzelme. Polgár Dóra és Szabó Nóra külön párbajából előbbi került ki győztesen, miután az egymás elleni eredmény az ő javára döntött. Kemény Eszter meglepetést okozott azzal, hogy megszerezte a végső győztes skalpját, ám a dobogóról lecsúszott. Annak legalsóbb fokára ugyanis Láng Éva állhatott fel, aki hat alkalommal hagyhatta el a játékteret széles mosollyal. A végelszámolásnál ugyanannyi győzelem szerepelt Radnai Zsuzsa, valamint Balogh Dóra neve mellett, így az aranyérem sorsáról szintén kettejük randevújának végkimenetele határozott. Ez pedig Dórának kedvezett, ő hódította el tehát a bajnoki címet.

A verseny végére nagyon elfáradtak a lányok, de a díjkiosztón az értékes nyeremények mindannyiukat kárpótolták. Az első két helyezettnek az oklevél mellé kijárt egy-egy első osztályú minőséget képviselő Victor 5000-es ütő, míg a harmadik a 2500-as típussal gazdagodott.

 

Veréb László
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]