Techtogether – Idén az online térben mérettethetik meg magukat a Szombathelyi Gépészek

Április 8-án elindult a Techtogether GTE első online versenye, amelyen a Szombathelyi Gépészek (ELTE IK Savaria Műszaki Intézet) idén is képviseltetik magukat.

Idén a Continental Magyarország, a GTE, a Hepenix Kft., a Kvalix Automatika Kft., a SZTAKI és a Tequa International Kft. állítja kihívás elé a csapatokat, viszont az eddigi évektől eltérően, a koronavírus-járványra való tekintettel kizárólag az online térben.

A Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt azért indították útjára és rendezik meg évente két alkalommal, hogy találkozási lehetőséget biztosítsanak a műszaki hallgatóknak és a vállalatok képviselőinek – derül ki egy tavaly megjelent cikkből, ami a szervezők között jegyzett autopro.hu szakportálon látott napvilágot. Hozzáfűzték: „Egy autóipari cég humánerőforrás-szakembere úgy írta körül a rendezvényünket, hogy olyan, akár egy kötetlen állásinterjú, ahol képet kaphatnak a felvételizők szakmai tudásáról és azokról a soft skillekről, amik talán csak a munkába állás során derülnének ki”.

„A koronavírus-járvány olyan helyzetet teremtett, amely sokunk életét változtatta meg alapjaiban és ezzel együtt elsöpörte a tavaszi ipari rendezvényeket. Az autopro.hu már hét éve szervez versenyeket a Hungexpo Zrt.-vel együtt az Ipar napjai kiállítás kereteiben, de ez most októberre csúszik. Ennek ellenére nem akartuk megmérettetés nélkül hagyni a műszaki mérnök hallgatókat, így néhány lelkes vállalati partnerünkkel úgy döntöttünk, hogy online szervezzük meg a Techtogether GTE versenyünket” – adta hírül az említett portál a tegnapi napon.

A Szombathelyi Gépészek az eddigiekben remekeltek a versenyen, reméljük, ez az online térben sem lesz másképp – Forrás: szombathelyigepesz.hu

Azt is ismertették, hogy a verseny április 8-án elindult az előzetes feladatok kiadásával. Ezek között vannak olyanok, amelyek az Ipar 4.0-val vagy éppen a robotika gyakorlati alkalmazásaival kapcsolatosak, de akadnak olyanok is, amelyek során szervezetfejlesztési megoldásokat kell kidolgozni a csapatoknak – természetesen mindezt otthonról, az online térben. Ezekre a csapatok néhány hetet kapnak, majd online prezentáció keretében kell beszámolniuk az adott feladat kidolgozójának az alkalmazott módszerekről. Maga a verseny május 8-án veszi majd kezdetét műszaki kvíz feladatok megoldásával, majd délután 15 órakor eredményt hirdetnek, és kiderül, ki lesz az első online Techtogether GTE verseny győztese.

Noha a tavalyi egynapos, Budapesten megrendezett Techtogether csapatversenyen 18 csapat vett részt, az online térben 10 csapat méri össze tudását. Ezúttal is részt vesz a versenyen a tavaly első helyezést elért győri Arrabona Racing Team (Széchenyi István Egyetem). Természetesen a Szombathelyi Gépészek (ELTE IK Savaria Műszaki Intézet) is versenybe szállnak, akik tavaly a harmadik, a negyedik és ötödik helyet érdemelték ki, sőt, még egy különdíjat is. Az őszi versenyen pedig minél eddiginél jobban teljesítettek: a második helyezés mellett nyolc különdíjjal térhettek haza. Nem véletlen hangzott el a díjátadón: „Szombathelyen tudnak valamit!”.

A verseny ideje alatt a feladatokat kidolgozó vállalatokkal és a versenyző csapatokkal rendszeresen találkozhatnak az érdeklődők az autopro.hu portálon, úgyhogy érdemes lesz rendszeresen követni az eseményeket.

A versenyen részt vevő csapatok:

AirrariSTECO Team Szegedi Tudományegyetem
Arrabona Racing Team Széchenyi István Egyetem
BME Formula Racing Team Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
BME Motorsport Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
BME Solar Boat Team Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Formula Racing Miskolc Miskolci Egyetem
KEFO Motorsport Neumann János Egyetem
SZEnergy Széchenyi István Egyetem
SZENGINE Széchenyi István Egyetem
Szombathelyi Gépész ELTE IK Savaria Műszaki Intézet

 

Kiemelt kép: szombathelyigepesz.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]