„Az ELTE SEK közössége visszavár”

A távolléti oktatás ideje alatt digitálisan nem kell elszakadnunk a szombathelyi campustól: archív videófelvételek, oktatói tanácsok és egy kihívás is várja az érdeklődőket az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán.

Csatlakozz te is a Tavaszoló Fesztiválhoz!

Március 31-én indította útjára az ELTE SEK a Tavaszoló Fesztivált, ami egy közös hallgatói, oktatói, dolgozói megmozdulást jelent a digitális térben.

A játék lényege, hogy minél többen osszák meg egy kreatív vagy vicces tevékenységüket. Ez lehet irodalmi mű, húsvéti locsolóvers felolvasása, videó vagy fotó a jelenlegi élethelyzetedről vagy éppen a sportolási tevékenységedről. Mindegy, melyiket választod, a lényeg, hogy minél kreatívabb legyen, és hogy az alkotásodon valamilyen módon szerepeljen az #I❤ELTESEK felirat – például egy papírlapra vagy a tenyeredre írva – áll a felhívásban.

Tudjuk, hogy otthon vagytok, és kitartotok az otthoni fogságban is. KÖSZÖNET érte. De tudnotok kell, hogy NEM VAGYTOK EGYEDÜL, hiszen az ELTE SEK közössége visszavár!

„Gyertek, játsszatok velünk! Az ELTE Savaria Campus Irodában folyamatosan dolgozunk. Titeket is visszavárunk” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a sort dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese és Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője, majd továbbadta a stafétát a helyi hallgatói önkormányzatnak. A játék ugyanis egyben kihívást is jelent: a cél az, hogy minél többen részt vegyenek az online eseményen.

Kétféle módon lehet csatlakozni: egyrészt akkor, ha a már kihívottak közül valaki kihív téged is, másrészt akkor, ha egyszerűen csak kedved van hozzá – ez esetben üzenetben küldheted be a fotódat vagy a videódat. Mindkét esetben jelölj meg az intézményhez tartozó két hallgatót és/vagy oktatót, akik folytatják majd a bemutatkozást.

Az eddigi résztvevő hallgatók között akadt, aki könyvekből rakta ki az #I❤ELTESEK feliratot, volt, aki építőkockákból, de olyan is, aki a jelnyelv segítségével mutogatta el – az ötletek tárháza végtelen.

A beküldés határideje: 2020. április 15.
A három legötletesebb alkotás nyereménye: ELTE SEK ajándékcsomag
A Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

Forrás: Molnár Dorottya/ELTE SEK Tavaszoló Fesztivál Facebook-esemény

Péntek este? Jöjjenek az egyetemi percek!

Elindult a Péntek esti egyetemi percek – az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldala minden pénteken 18 órakor megoszt egy videófelvételt gazdag archívumából – adták hírül április 3-án.

„A szombathelyi felsőoktatás ebben a tanévben ünnepli 60 éves jubileumát. Az elmúlt évtizedekben rengeteg film örökítette meg az intézmény mindennapjait. Ezekből válogatunk” – írták a szervezők –, hozzátéve: „olyan, talán már a feledés homályába veszett alkotások ezek, amelyeket jó, érdemes visszanézni”. Ígéretük szerint változatos kínálattal várják az érdeklődőket: a videók között egyebek mellett lesz előadás, koncert és tánc is.

Elsőként egy 1985-ben készült felvételt tettek közzé, amin egy ’80-as évekbeli tévés vetélkedő paródiája látható. A Legyen szerencsénk! nevű szórakoztató műsort Rózsa György vezette, és a maga korában igen nagy sikernek örvendett. A műsorvezető minden adásba közkedvelt színeszeket hívott meg, hogy együtt szórakoztassák a nézőket. A játékban a korábbi években képest újdonságnak számított, hogy a tudáson kívül a szerencse is meghatározta a nyeremények nagyságát – innen ered a vetélkedő neve, ami a paródiában szereplők szerint csupán onnan fakad, hogy „jobb nem jutott eszükbe”. Apropó paródia: ez az ELTE SEK jogelőd intézményének, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolának az 1985. évi diáknapjára készült, és egykori hallgatók szerepelnek benne.

A paródiában Rózsa György versenyzője ezúttal Kondás János, aki szavai szerint szerencséjére még sosem játszott vetélkedőműsorban. Vajon így, első alkalommal elnyeri a 6348 forint értékű nyereményt? Esetleg meg is duplázza azt? A videóból kiderül!

A videó ide kattintva érhető el.

Forrás: cultura.hu

Túlélőkészlet oktatóinktól

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ a távolléti oktatás ideje alatt is igyekszik színvonalas tartalommal megtölteni a Facebook-oldalát, ezért az előbbiek mellett útjára indította a Túlélőkészlet a világjárványhoz nevű cikksorozatát is, amiben az intézmény oktatói adnak tanácsokat az oldal követőinek.

Elsőként dr. Pachner Orsolya, a Pedagógiai és Pszichológiai Intézet egyetemi adjunktusa a kialakult helyzet okozta lelki terhekkel való megküzdéshez adott tippeket. A sorozat második részében dr. habil. Fűzfa Balázs, a Magyar Irodalomtudományi Tanszék egyetemi docense irodalmi műveket ajánlott olvasásra, legutóbb pedig dr. Dani Magdolna, a Biológiai Tanszék adjunktusa beszélt arról, hogy milyen élelmiszereket érdemes magunkhoz vennünk ebben az időszakban.

 

Kiemelt kép: Offenmüller Ramóna/ELTE SEK Tavaszoló Fesztivál Facebook-esemény

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]