Felemás szereplés a SZoESE férfi kosárlabdacsapatától

Mészáros Máté kettős szerepben – másodedzőként és játékosként is számít rá a SZoESE vezetősége – is remek teljesítményt nyújt. A rangidős játékosnak komoly elvárásai vannak a formálódó csapattal szemben.

Az idei NB II-es szezonnak egy teljesen átalakuló csapattal vágtatok neki. Milyen szájízzel kezdted el az augusztusi alapozást?
Valóban a gárda 85%-a kicserélődött. Izgatott voltam, hiszen nagyon hiányzott a kosárlabda. Nemcsak a mérkőzések, hanem az azt megelőző felkészülés és maga a csapattársak közelsége is. Szimplán csak edzeni mérkőzések nélkül nagyon nehéz az offszezonban.

A bajnokságban már kilenc lejátszott mérkőzés van a hátatok mögött. Mit tudsz elmondani ennyi idő után a csapatról?
Egy meglehetősen fiatal, lelkes csapat lettünk, akiknek elsősorban a rutinszerzés a cél.

Négy győzelem és öt vereség áll a csapat neve mellett, a rájátszás elúszni látszik, mi lehet a csapat célja 2020-ban?
2020-ban is ugyanaz a cél, mint az eddigi évek során, ugyanis az NB2-es bajnokságot elsősorban annak szántuk a vezetőséggel, hogy azok a játékosok, akiknek az egyetemi bajnokság mérkőzései még túl nehéznek bizonyulnának, szerezzenek egy kis rutint egy felnőtt férfi ligában is.

Viszont nem csak játékosként szerepelsz a SZoESE életében, az egyetemi csapat másodedzője lettél. Hogyan fogalmazódott meg benned ez a váltás?
Sajnos a váltás nem bennem, hanem az egyetemi bajnokság szabályzatában fogalmazódott meg. Kiöregedtem, több, velem együtt kezdett játékos is ugyanerre a „sorsra” jutott. Ideje volt már átadni a stafétát a fiatalabb generációnak. Mivel eddigi életem során ez a nyolcadik évem a SZoESE-énél, magától értetődő volt, hogy igent mondok arra a felkérésre, hogy Kéri Péter vezetőedzőt segítsem az egyetemi bajnokság küzdelmei során. Nagyon jól esett, hogy ilyen téren is számításba kerültem.

Milyen a pálya helyett a megszokott kispad mellet lévő „széken” ülni?
Őszinte leszek, nehéz! Nagyon rossz érzés, hogy a pályán nem tudok már segíteni a csapatnak, de mindent megteszek annak érdekében, hogy a pálya széléről is tudjak pluszt hozzátenni.

Az egyetemi bajnokságban viszont az NB2-es pontvadászathoz képest nagyon meggyőző teljesítményt nyújt a csapat. Mit gondolsz, mi a csapat erőssége, miért tud ilyen jó teljesítményt nyújtani?
Igen! A csapat tényleg nagyon jól szerepel, hiszen nem talált még legyőzőre az eddigi mérkőzések során. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt a játékoskeret és a merítési lehetőség is sokkal nagyobb, ugyanis azok a játékosok is tudnak játszani, akik más egyesületben is pattogtatják a labdát. Ilyenek a Falco, SMAFC, Pápa NB1/B csoportos csapatai. Ezekkel a játékosokkal kiegészülve tudunk kiállni azokon a mérkőzéseken.

Véleményed szerint mire lehet képes a SZoESE egyetemi csapata a 2019/2020-as idényben?
Ha a csapat tagjai megfelelően és teljes odaadással fognak készülni, akkor bármire!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]