Jó hangolás a Futófesztiválra

Kettős SZoESE győzelem: Purgai Evelyn és Kívés Bendegúz győzött a História Futáson.

Kőszeg legnagyobb létszámú sporteseménye a História Futás, így a SZoESE sem maradhatott ki belőle. Az elmúlt évek tapasztalatai és sikerei miatt döntött úgy Kívés István, hogy ismét rajthoz küldi versenyzőit, idén azonban minden tekintetben sikerült felülmúlni a korábbiakat. Purgai Evelyn az abszolút női, Kívés Bendegúz pedig az abszolút férfi mezőnyben tudott diadalmaskodni. Bendegúzt egykori edzőtársai és barátai közelítették meg a legjobban, akik Németh Parkett néven alkottak 3×1 körös váltót. Utánpótlás versenyzőnk, Tóth Juhász Eszter is szerepelt remek teljesítményt nyújtva: korosztályában másodikként ért célba.

Egyéni és csapatsikerek Budapesten
Fotó: Kívés István

Remek teljesítmény Budapesten!

A Wizz Air Budapest Félmaraton keretében rendezték meg a Félmaratoni Országos Bajnokságot, így közel 15 ezer fős tömeg első sorából rajtolva szállhattak versenybe az igazolt versenyzők a bajnoki érmekért, címekért. A szervezők ismét remek útvonalat álmodtak meg a versenyzőknek. Az ELTE Lágymányosi Campus és környéke adott otthont a versenyközpontnak, majd a környékbeli hidakon is átfutva, Budapest látványosságai mellett elhaladva teljesítette a mezőny a 21,1 km-es távot.
Kívés István, edző:
„A korábbi évek során már jól szerepeltünk ezen a Bajnokságon, ezért – ahogy az már szokás a versenyek előtt – izgatottan silabizáltuk a nevezők névsorát. A nevezők függvényében vettük számba az esélyeinket, építettük fel az egyéni stratégiákat: Horváth Gyuri legyen partiban az abszolút 1-6. helyért, vagy akár a dobogóért, Jacsev Samu pedig nyerje meg az U23-at. Emellett mind az abszolút, mind az U23 csapatot dobogóra vártuk. A prognózisunk szinte 100 %-ban bejött. Horváth Gyuri egyéni csúcsbeállítással negyedik lett (68:17), Kovács Attila óriási, másfél perces új egyéni csúccsal (69:33) meglepetésként hatodikként ért célba, Jacsev Samu 72:11-el (egyéni csúcs) megnyerte az U23-at (absz. 12.). Ők így hárman a BEAC-tól csak 27 másodperccel lemaradva abszolútban ezüstérmesek lettek a VASAS előtt. Samu pedig Petrovics Alexszel és Borbély Sanyival alkotott trióval U23-as Csapatbajnoki címet is szerzett, megelőzve a BEAC-ot és a VEDAC-ot.”

Legközelebb hazai pályán a 10 km-es OB-n, szeptember 22-én állnak rajthoz a SZoESE sportolói, kiegészülve a lány versenyzőkkel.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]