Terepre mentek Kívés Bendiék

2019. június 14-én Bánkon versenyeztek futó atlétáink. A megszokottól eltérően a múlt heti versenyen nem rekortánon, vagy épp aszfalton futottak Kívés István tanítványai, hanem terepen: az erdőben mérették meg magukat. Három versenyzőnk három érmet szerzett. Purgai Evelyn arany-, Süle Szilvia ezüst-, míg Kívés Bendegúz bronzérmet szerzett saját futamában.

OCR Running Warriors 4+KM ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAM Bánk 2019-06-14

A Terepfutó Szövetség Versenysorozatának legutóbbi állomása Bánkon volt. Két távon versenyezhettek a résztvevők: 8+ km és 4+ km. Mindkét távon hirdettek magyar bajnokot az igazolt versenyzők részére, illetve külön versenyeztek a nyílt kategóriában is az amatőrök. Kívés Bendegúz a 4+ km-en rajtolt, ami végül kb. 6 kilométert tett ki, számtalan izgalmas akadállyal tarkítva. Ugyancsak itt versenyzett a 2018-as Ninja Warrior győztese, Gyömrei Máté is sporttársával, Strommer Lászlóval, a veszprémi mászóklub vezetőjével, népszerű nevén Stromival. Ők futottak be végül a 6. és a 7. helyen. Bendegúz nagy tempóval kezdte a futást, elhúzott a mezőnytől, jól mentek neki az akadályok, így tudta megszerezni a harmadik helyet.

Kívés Bendegúznak nem volt könnyű dolga a 4+ km-es távon

A cseszneki vár romantikus környezete adott otthont a Pannon hajsza nevű terep akadályfutó versenynek. A hegy, a vár, az akadályok mind-mind gazdagították a pályát, növelték az izgalmakat. A próbák ötvözték a környék hagyományait, a magyar virtust és a kor kihívásait. Volt talicska és csúzli, boglya és dézsa is táv során. Két SZoESE-s hölgy tette próbára a tudását,
Purgai Evelyn a versenyfutamban indult, a 14+ km-s távon (17 kilométer), korosztályában és az abszolút női kategóriában is első helyen végzett 2:07:31-es idővel. A nagy iramnak köszönhetően három perces előnnyel ért be a célba a második helyezett előtt. Süle Szilvia a 7+ km-es (11,5 kilométer) versenyfutamban korosztályában és abszolút kategóriában is második helyezést ért el a nők között, nagyon szép futással teljesítette a távot. Ideje 1:29:25 lett.

 

Képek: SZoESE.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]