Szuper munkaajánlat: nyár, Balaton, gyerekek és versenyképes fizetés!

Az érdeklődő hallgatók február 20-án első kézből kaphattak tájékoztatást arról, hogy miként táboroztathatnak TESO-ként a Balatonnál és Erdélyben. Lemaradtál róla? Ne aggódj, összefoglalónkból minden fontos információt megtudhatsz!

Nagy érdeklődés övezte az Erzsébet Alapítvány munkatársai által tartott toborzó előadást a Savaria Egyetemi Központ konferenciatermében; volt, aki korábbi pozitív táboroztatási élményei miatt szeretne újra hasonló kalandban részt venni, volt, akit a kíváncsiság vezérelt, de akadtak olyanok is, akik korábban részvevők voltak valamelyik Erzsébet-táborban, s most szeretnék viszonozni azt a sok jót, amit gyerekként ők is kaptak. Vajon mikor, hol, hogyan és miért szeretnék ezt tenni?

Mikor?

A tavasz végén és a nyári iskolai szünidő alatt.

Hol?

Erzsébet-táborokban, a Balatonnál Zánkán és Erdélyben Ivón.

Hogyan?

A jelentkezési lap kitöltésével (határidő: 2019. március 3. 23:59) és egy egyperces motivációs videó elkészítésével.

Miért?

  • Azért, mert szívesen foglalkoznának gyerekekkel,
  • ingyenes tréninget (2019. június 13-15. között, oda-vissza útiköltség-térítéssel), teljes ellátást, szállást és versenyképes fizetést kapnak,
  • a pedagógus hallgatók közösségi gyakorlatként teljesíthetik, amelyről igazolást állítanak ki számukra,
  • munkatapasztalattal és felejthetetlen közösségi élményekkel gazdagodhatnak,
  • végül, de nem utolsósorban pedig egy nagyszerű csapat tagjává válhatnak és életre szóló barátságokat köthetnek.

Ugye már te is érted, hogy miért szeretnének jelentkezni? Olvass tovább a részletekért!

IMG_6380

Festői környezetben rendezik meg az erdélyi Erzsébet-táborokat − Fotó: Erzsébet-táborok

Mik azok az Erzsébet-táborok?

Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg Magyarország Kormányának támogatásával.

Milyen programok várják a gyerekeket?

A hagyományőrzés, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet és a tudományok széles tárháza várja a gyerekeket, a programkínálat pedig évről évre egyre változatosabb. „Az Erzsébet-táborok egyik alappillére a sport és az egészséges életmód közvetítése, ezért a gyerekek minden nap találkoznak olyan aktivitásokkal, amelyek ezekhez kapcsolódnak, például sportbajnokságok, tábori olimpiák alkalmával, de akár gokartozni és trambulinozni is tudnak. Ez azért is nagyon jó, mert sokan közülük még sosem láttak trambulint, nemhogy ugráltak volna benne” – hangsúlyozta Kúti Barbara. A másik fő vonal a keresztény, a kulturális és a művészeti értékek közvetítése; ennek keretében színházi előadásokat, koncerteket szerveznek sztárfellépőkkel. Végül, de nem utolsósorban csapatépítő játékokat is kínálnak a részvevőknek, ezek mellett pedig a hagyomány is jelen van a különböző kézműves foglalkozások és táncházak által.

A TESO-k narancssárga színű pólójukkal tűnnek ki a gyerekek közül − Fotó: Erzsébet-táborok

Mit jelent a TESO rövidítés?

TESO, azaz Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak.

Mit csinálnak a TESO-k, aminek te is jelentkezhetsz?

A TESO-k a tábori programok megvalósításában segédkeznek a táborozó gyerekek aktív foglalkoztatásával, a napi programok előkészítésével és lebonyolításával. Ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokat tartanak, sportbajnokságokat, ügyességi versenyeket és tréfás játékokat rendeznek, és segítenek, amiben csak tudnak.

Milyen fő kritériumoknak kell megfelelni?

Idén június 1-ig betöltött 19. életév, valamint megkezdett vagy már befejezett felsőfokú tanulmányok (legalább egy teljesített szemeszter az ország bármely felsőoktatási intézményében).

Mik az egyéb feltételek?

A balatoni nyári Erzsébet-tábor esetében további feltétel, hogy a jelentkezés legalább 3 vagy 4 turnusra történjen, de maximum 8 nyári turnusra adható be a jelentkezés. Egy zánkai nyári TESO turnus vasárnap reggeltől péntek délig tart. Az erdélyi nyári táborok esetében feltétel, hogy a jelentkezés legalább 2 vagy 3 turnusra történjen, de maximum 7 nyári turnusra adható be a jelentkezés. Egy erdélyi TESO turnus vasárnap délutántól szombat délig tart.

IMG_5211

A TESO-k gondoskodnak róla, hogy a táborozó gyerekek minél nagyobb élményekkel gazdagodhassanak − Fotó: Erzsébet-táborok

Mi jelenthet előnyt a felvétel során?

Előnyt jelent pedagógia, pszichológia, testnevelés- és sporttudományok, orvostudomány, egészségügy, hittudomány, gyermek-, ifjúság- és családvédelem stb. területén jelenleg aktív vagy befejezett tanulmány. Előnyt jelent továbbá a táboroztatási és/vagy pedagógiai tapasztalat.

Milyen képességekre van szükség?

  • gyerekszeretet
  • lelkesedés és aktivitás
  • csapatszellem
  • problémamegoldó-képesség
  • empátia
  • tisztelet
  • pozitív kisugárzás és kommunikáció

Én csak Erdélybe szeretnék menni, Zánka nem vonz. Megoldható?

Erre sajnost azt a választ kapták az érdeklődők, hogy nem. Zánkára nagyságrendileg jóval több gyermeket várnak (2500 fő/hét), mint az erdélyi táborba (150 fő/hét), így a Balaton partján jóval több TESO-ra lesz szükség. Van tehát rá esélyed, de csak akkor, ha az erdélyi mellett zánkai turnust is vállalsz.

A zánkai táboroknál feltétel, hogy legalább 3 vagy 4 turnusra kell jelentkezni. Szeretném a 4 hetest turnust szétbontani, van rá lehetőség?

“Igen, van, de jobban preferáljuk azokat, akik egyben tudják teljesíteni. Ennek oka egyszerű: 3-4 hét alatt nagyon jól összeszoknak a csapatok, így könnyebben tudnak együtt dolgozni” – hangzott a válasz. Érdemes tehát egyben teljesítened, de nem kötelező.

Nem tudok részt venni a júniusi orientációs programon. Kiválthatom valahogyan?

A tájékoztatón felmerült ez a kérdés, ugyanis van, aki már most tudja, hogy ebben az időpontban éppen szigorlatozik, vagy mondjuk nyaral. Természetesen erre is van megoldás − hangsúlyozták az Erzsébet Alapítvány munkatársai −, mindössze annyit kell tenned, hogy bevállalsz egy tavaszi turnust 2019. május 1-je és június 15-e között. Egy ilyen turnus hétfő délelőttől szerda délelőttig és szerda délelőttől péntek délelőttig tart.

Csatlakozz az ország legnagyobb táboroztatási programjának csapatához, legyél te is TESO!

Jelentkezési határidő: 2019. március 3. 23:59

Bővebb információ: http://erzsebettaborok.hu/teso/

Ha kérdésed van: teso@erzsebettaborok.hu vagy +36 1 445 0211

Jelentkezési lap ide kattintva!

Kiemelt kép: Erzsébet-táborok

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]