UNI Comedy – Nevetésben gazdag humorest a Savaria Campuson

Második alkalommal érkezett Szombathelyre a Dumaszínház UNI Comedy című műsora, amelynek keretében feltörekvő humoristákat mutatnak be az egyetemista közönségnek. Ezúttal az érdeklődök Bakó Bence, Fülöp Viktor és Musimbe Dávid Dennis poénjain szórakozhattak.

A Dumaszínház tavaly indította útjára UNI Comedy nevű műsorát, amely azt a célt szolgálja, hogy fiatal, tehetséges, feltörekvőben lévő stand-up előadókat mutasson be az egyetemista célközönségnek. Egy korábbi interjúnkban a 20-as generáció humoristái (Ács Fruzsina, Elek Péter, Szabó Balázs Máté) meséltek erről a fellépéssorozatról.

Elsőként a dél-afrikai apa és magyar anya gyermekeként született Musimbe Dávid Dennis szórakoztatta a közönséget. A stand-up comedyvel három évvel ezelőtt került kapcsolatba, amikor jelentkezett a Magyarország, szereplek! című műsorba. Feltörekvő humoristaként örül annak, hogy értékesítési munkája mellett egyre több fellépése van. Kérdésemre, miszerint nem-e válik unalmassá egy idő után ez a műfaj, egyértelmű nemmel felelt. „Kicsit olyan, mint egy színház: az országot járva minden közönség új, akik elsőre hallják a műsoromat. Nem mellesleg improvizálni is szoktam, ettől még izgalmasabb számomra is.” Bár családja kezdetben szkeptikusan fogadta azt, hogy a humorizálásból meg lehet-e élni, ma már támogatják ezen az úton. Poénjai közül elmaradhatatlanok azok, amelyek a származásával kapcsolatosak: „Még mindig „nice to meet you”-val köszönnek az emberek. Külföldinek néznek, hiszen nem vagyok az a tipikus tiszakécskei fickó.” – tette hozzá nevetve.

20

Fotó: Mihajliv Renáta

Bakó Bence a 2018-as Fiatal Félőrültek Fesztiváljának győztese, aki egyébként klinikai szakpszichológusnak tanult, ezen a területen is helyezkedett el. Szülei szintén pszichológusként tevékenykednek, ám édesapja improvizációs színházzal is foglalkozik, így nem csoda, hogy fiánál is megjelent az „art vonal”, ahogyan ő fogalmazott. Tanulmányait Wales fővárosában, Cardiff-ben kezdte meg; az itt szerzett élményeivel a mai napig szívesen szórakoztatja a közönséget.

Fülöp Viktor 40 éves, végzettségét tekintve közgazdász. Sok mindennel foglalkozott már élete során: tanított közoktatásban is, jelenleg pedig felnőttképzésben esti tagozatos tanár, főállásban értékesítési területen dolgozik, nem mellesleg pedig újdonsült apuka. Rengeteg munkája ellenére most így érzi teljesnek az életét. A kezdetekre így emlékszik vissza: Amikor eljártam a szüleimmel színházba, a végén arra lettem figyelmes, hogy irigylem a színészeket, amiért megtapsolják őket. Azt gondoltam, hogy ez igazán jó érzés lehet, és talán nekem is menne. Később hallottam Hadházi Lacit élőben, ennek hatására megnéztem a Dumaszínház oldalát, láttam, hogy van tehetségkutatójuk, erőt vettem magamon és jelentkeztem.” Társaihoz hasonlóan ő is szeretne a stand-uppal hosszú távon foglalkozni.

A humoristák ezúttal Fráger Balázs műsorvezetésével léptek színpadra, aki egykori vállalatigazgatói székéből szegődött a Dumaszínház csapatához. A Németh Balázs néven született producer ezekben a berkekben is kamatoztatni tudja a korábbi tapasztalatait, emellett pedig a humoristákat is segíti műsoruk összeállításában, ha elakadnak benne.

Az UNI Comedy fellépéssorozat a tervek szerint jövő tavasszal, más szereposztással érkezik újra Szombathelyre.

Mihajliv Renáta galériája

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]