Pályán férfi kézilabdásaink

Tánczos Balázs együttesei (ifi, serdülő, felnőtt) szeptember óta folyamatos pályára lépnek, akár egy hétvégén többször is: egy kis összefoglaló az elmúlt hónapok mérkőzéseiről.

2018.09.20

Agrofeed ETO-SZESE II. – Szombathelyi ESE 42-7 (19-4)

Birkás Barnabás, Bánfalvi Dániel, Szalai Dénes (2), Németh Kristóf, Hegedűs-Szijj Benedek, Sándor Dávid, Kneisz Csanád (1), Hetyei Ervin, Horváth Kristóf (3), Benke Ármin

Tánczos Balázs értékelése: Sajnos belefutottunk egy elég nagy pofonba, de úgy gondolom, pont időben. Így a bajnokság elején még nem igazán ismerjük az ellenfeleket, a győri csapatot most már kissé jobban. Támadásban a nyitott faluk ellen nagyon kevés üresen elinduló játékost sikerült megjátszani, rengeteg pontatlanság volt. Gondolok itt az eladott vagy rossz helyre érkező labdákra, ez a szám meghaladja a húszat. Kihagyott ziccerekből is volt hat a mérkőzésen. Szóval, ha ezek nem lettek volna, egészen más a mérkőzés arca. Védekezésben is sajnos elég sokszor előfordult, hogy csendben maradtunk és emiatt elváltottuk az embert. Összegezve: látszott, hogy mi hiányzik a játékunkból ezeken dolgozunk a továbbiakban.

2018.09.22

Georgikon DSE – Szombathelyi ESE 18-31 (8-14)

Benke Ármin, Farkas Ferenc, Gál László, Pálóczi Dávid, Pálóczi Máté, Ludvig Benedek, Kneisz Csanád, Sándor Bálint, Tánczos Krisztián, Salamon Zalán

Tánczos Balázs értékelése: Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez! Bár az eredmény a kezdő sípszótól nem lehetett kérdéses, voltak pozítív és negatív dolgok is. Támadásban sajnos az ellenfél többször ránk erőltette a lassú előkészítésű birkozós kézilabdát, de amikor felébredtek a srácok, a gyors lerohanásokkal sikerült felülkerekedni rajtuk. Védekezésben is hasonló volt a helyzet, az ellenfél hosszú támadásaiba belealudva többször is sikeresen találták meg a beállóst vagy éppen törtek be. Szerencsére a második félidőre összeállt a védekezés is, így ez sem okozott fejfájást a végére.

Hétről-hétre pályán Tánczos Balázs csapata! Fotó: Tóth Dávid

Hétről-hétre pályán Tánczos Balázs csapata
Fotó: Tóth Dávid

2018.09.30

Szombathelyi ESE – Egerszegi KK 27-23 (10-11)

Benke Ármin, Farkas Ferenc (4), Gál László (2), Pálóczi Dávid, Pálóczi Máté (4), Ludvig Benedek (7), Tánczos Krisztián, Rédecsi Bence, Nagy András, Fekete Ádám (1), Dominek Győző (1), Kövécs Mátyás (3), Major Norbert, Varga Áron, Albert Krisztián, Horváth Konrád (1).

Tánczos Balázs értékelése: Egy nagyon döcögős, nehézkes mérkőzésen vagyunk túl. Az ifistákkal kiegészült felnőtt csapat nehezen kezdte a szezont, de szerencsére idejében felébredtünk és itthon tartottuk a két pontot. Ahogy mondtam, mind a támadásba, mind a védekezésbe nagyon nehezen rázódtunk bele. Támadásban belementünk olyan szituációkba amiből többször rosszul jöttünk ki, vagy elkapkodtunk egy akciót. Védekezésben a legnagyobb gond a fal “némasága” volt, ami miatt többször elváltottunk, vagy rosszul léptünk ki. Aztán a második félidőben a fiatalok gyors játéka megtörte a jeget, Ludvig Benedek az ifisták közül irányítói munkájával nagyban segítette a csapatot.

2018.10.14

SZoESE – Máriaujfalui SE 27:27 (18:10)

A mérkőzés kezdetén a hazai csapat idegesen kezdett, ennek eredményeként támadásban rossz megoldásokat választottak, védekezésben pedig nem tudtak mit kezdeni a vendégek lendületes, kombinatív támadójátékával. A 7. percben már 4 gól volt a szentgotthárdiak előnye, amely az egyetemisták feljavuló védekezésének köszönhetően nem is nőtt nagyobbra. A félidő utolsó harmadában sikerült egy 4:0-s szériának köszönhetően döntetlen közeli eredményre feljönni. A második félidő elején vette át a vezetést a hazai csapat egy támadás erejéig, utána nagyrészt a vendégek vezettek egy góllal, a hazaiak egyenlítettek. A végjátékban ismét a jó védekezésnek, illetve egy jó védésnek köszönhetően szinte a semmiből sikerült kétgólos szombathelyi előnyt elérni. (59. perc: 27-25).

A vendégek nem adták fel, egy gyors támadásból előbb közelebb kerültek az egyetemistákhoz. 25 másodperc volt hátra a középkezdést követően. A szentgotthárdiak szoros emberfogásra jöttek ki, ennek ellenére sikerült az egyetemistáknak egy 100%-os gólhelyzetet kialakítani, amiből sajnos mégsem lett gól. Az újabb gyors ellentámadásból pedig ismét eredményesek voltak a vendégek, így ők lehettek boldogabbak a lefújást követően.

A szombathelyieknél minden pályán lévő sokat tett a győzelemért, talán ha támadásban – az utolsó helyzettől függetlenül – kicsit koncentráltabbak vagyunk, előbb eldönthettük volna a mérkőzést a saját javunkra, a védekezésünk a második félidőben megfelelően keménnyé vált, voltak ütközések, megállító szabálytalanságok, alkalmanként besegítések, az elveszített 1 pont a rutintalanságuk számlájára is írható.

2018.10.18

SZoESE – Georgikon DSE 33 : 27 ( 13 : 15 )

Tánczos Balázs értékelése: Nehéz mérkőzésre lehetett számítani ebben a fordulóban, ugyan is az NB2-ből kiesett Keszthely együttesét fogadtuk. Szerencsére teljes kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésen. A találkozót a vendégcsapat kezdte jobban és egészen a második félidő feléig tudták tartani az előnyüket. Az első félidőben támadásban és védekezésben is álmosak voltunk, átvettük az ellenfél játékát, amit természetesen ők játszottak jobban. Aztán a második félidőben sikerült felébredni és megtalálni a saját játékunkat. Pontos és kellően agresszív védekezéssel és gyors, könnyű gólokkal átvettük a vezetést, amit sikerült is megtartani a végéig.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]