Kettőből kettő!

Villámrajtot vett Kéri Péter együttese a férfi NB II-es kosárlabda bajnokságban.

Mészáros Mátéék a Soproni Tigrisek csapata után a MOGAAC együttesét is legyőzték, így két győzelemmel, veretlenül vezetik a bajnokságot. Pénteken nyakukba veszik az országot és Pécsre látogatnak, reméljük folytatják jó szokásukat. A mérkőzésekről a szombathelyi hangulatról kérdeztük Schveighoffer Pétert, a csapat elsőéves játékosát.

Húszpontos győzelem a második hazai meccseteken: úgy tűnik elkaptátok a bajnoki a rajtot!

Igen, szerencsére kezdünk összeszokni, egyre jobban mennek a játékok, és egyre jobban figyelünk a védekezésre is. Sajnos voltak még hibák, ezeket ki kell majd javítani.

A végeredmény könnyű mérkőzésről árulkodik, ám még a harmadik negyedben is volt, hogy „csak” hárompontos előnytök volt. Mi változott a negyedik negyedben?

Az első félidőben nem voltunk ott fejben, kellett a félidei szünet, hogy összeszedjük magunkat. A 3. negyedben már sikerült javítanunk, jobban ment a védekezés és a támadás egyaránt, az ellenfél elfáradt, és ez a 4. negyedben jött csak ki. Úgy gondolom, hogy a második félidei játékunk az, ami előre viheti a gárdát.

Melyik a csapat igazi arca? A múlt heti kemény védekezés, vagy a mostani sok pontot hozó támadás?

Az eddigiek alapján minden a védekezésen múlik. Ha sikerül kivédeni egy támadást, abból könnyebben lehet gyorsindítás vagy emberfölényes szituáció, könnyebben fejezzük be eredményesen az akciót. Az NB II-es bajnokságban kulcs, hogy jól védekezzünk és gyors gólokat szerezzünk. Hamarosan kezdődik az Egyetemi Bajnokság is, amit izgatottan várunk.

Schveighoffer Peti szerint a védekezés a csapat legnagyobb erénye! Fotó: Mihajliv Renáta

Schveighoffer Peti szerint a védekezés a csapat legnagyobb erénye
Fotó: Mihajliv Renáta

A többi újonccal ellentétben, te nem a Sporttudományi Intézet hallgatója vagy. Hogy tetszik Szombathely, az egyetem?

Igen, én az Informatika Karon vagyok gépészmérnök hallgató. Eddig nagyon tetszik minden, nagyon szép a város és jó az egyetem, nem volt nehéz megszoknom az új környezetet. A kosárlabda pedig ugyanúgy pattog mindenhol, úgyhogy a csapaton belül is jól érzem magam.

Hogy tetszik ez a szak, össze tudod egyeztetni az edzésekkel és a mérkőzésekkel?

Valamikor úgy esek be edzésekre, mert sokáig tartanak az órák. Sokat kell tanulni, folyamatosan készülni az órákra, de igyekszem összeegyeztetni a tanulást és a kosárlabdát. Mindkettő nagyon fontos szerepet tölt be az életben, úgyhogy mind a sportban, mind a tanulásban tudásom 100%-át akarom nyújtani.

Tavaly még a Pápa NB I/B Zöld csoportjában játszottál. Tapasztalsz különbséget a két osztály között?

Igazából nincsen nagy különbség, a meccsek, ugyanúgy pörgősek, az edzések felépítése hasonló. Szombathelyen mivel többen is helyben vagyunk, több edzés fér bele az időnkbe. A legnagyobb különbség, talán az utazásokban tűnnek fel. Tavaly volt, hogy Debrecenben, vagy Tiszaújvárosban volt bajnoki mérkőzésünk. Most azért kellemesebb egy soproni, vagy épp egy egerszegi túra.

Mihajliv Renáta galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]