Az ELTE SEK egy igazi sportos campus

Nemrég ért véget a Legizmosabb Egyetem kihívás, de már újabb kezdeményezés kezdődik Szombathelyen. Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős rektorhelyettese levelében buzdítja campusunk munkatársait, hogy vegyenek a részt a a Bringázz a munkába! kampányban. Természetesen hallgatóinkat is buzdítja az egészséges életmódra. 

A MEFS nagyon sok olyan programot szervez országszerte, melyek célja, hogy az amatőr, inkább hobbi szinten sportoló hallgatókat megmozgassa. Ehhez a kezdeményezéshez tartozik a Legizmosabb Egyetem program, amit azért hívtak életre, hogy minél több diákot mozgasson meg, és szerettesse meg velük a sportot. Egyetemünk évek óta aktívan részt vesz ezeken a programokon, így volt ez most is. Az idei verseny középpontjában a felülés szerepelt, a pontos versenykiírást így fogalmazta meg a MEFS:

Párokat alkotva, felváltva, adott időn belül minimum 1 percig, de idő megkötés nélkül, a nap folyamán többször is, bármeddig felüléseket kell elvégezni. A pár egyik tagja hanyatt fekvésben, tarkóra tartással függőleges síkig felüléseket végez, míg társa a bokáját fogja. A gyakorlatvégzés után csere. A gyakorlatot egyszerre több páros is végezheti.

Hallgatóink nagyon aktívak voltak a Legizmosabb Egyetem kihívásán! Fotó: Hurtik Péter

Hallgatóink nagyon aktívak voltak a Legizmosabb Egyetem kihívásán!
Fotó: Hurtik Péter

Egyetemünk egy másik országos kezdeményezésben is aktívan részt akar venni, melyre maga a rektorhelyettes hívta fel a figyelmet egy körlevélben.

Miről is van szó? A Magyar Kerékpáros Klub hívta életre ezt a kezdeményezést még 2007-ben, melynek lényege, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire jó a bringázás. Természetesen számos más célja is van:

A kerékpározásnak számos, az egészségre gyakorolt hatása ismert, viszont nem csak az egészségünkre van jó hatással a bringázás, hanem a pénztárcánkra is. Hiszen egy autó árának a töredékéért lehet már jó kerékpárt vásárolni, és még a fenntartása sem kerül sokba. Akkor még nem is beszéltünk a gyorsaságról, az időhatékonyságról a dugók elkerülésével, a környezettudatosságról, illetve a munkahelyi stressz optimális levezetéséről.“- olvasható a kampány hivatalos honlapján.

Én is, ha tehetem, gyakran járok kerékpárral dolgozni, és tényleg rövid távon gyakran gyorsabban eljutok A-ból B-be, mintha kocsiba ülnék. Hasonló véleményen lehet dr. Németh István rektorhelyettes, aki levelében biztatja az ELTE SEK campusának munkatársait:

“Kedves Kerékpárt Kedvelő Kollégák!

Újra elindult 2018. május 14-től a Bringázz a Munkába Kampány a városi kerékpározás népszerűsítéséért. A részvétel 2-4 fős csapatokban lehetséges. Szeretnénk, ha campusunk is nagy számú csapattal venne részt ebben kampányban. A részvételhez, a csatlakozáshoz, a csapatok szervezéséhez konkrét segítséget kívánunk nyújtani:

  • Az általunk már regisztrált munkahely név: Elte Sek
  • Ehhez lehet a csapatnevet szerkeszteni Pl. Elte Sek Zoli.
  • Már regisztrált csapatnévhez is lehet csatlakozni, illetve oda tagokat behívni.
  • Keressék kollégáinkat, akit segítenek a regisztráció elvégzésében:
  • A HÖK irodában Payrics Anna irodavezető (313), illetve a Testnevelési és Sportközpont Szertárban Lendvai Szabolcs szertáros (414).”
Dr. Nagyváradi Katalin és Bíróné dr. Ilics Katalin Campusunk oktatói hívei a sportos életmódnak! Fotó: Hurtik Péter

Dr. Nagyváradi Katalin és Bíróné dr. Ilics Katalin Campusunk oktatói hívei a sportos életmódnak!
Fotó: Hurtik Péter

Nem lenne ördögtől való ötlet nevezni, hiszen a május 14.-én rajtolt megmérettetésre, már közel 3000 ember jelentkezett, nagyon sokan egy vállalati csapat részeként, olvasható a honlapon. Eddig 1389 vállalat jelezte indulási szándékát, reméljük, hogy campusunk is szép számmal fog csapatokat indítani.

A kampány honlapját innen tudjátok elérni!

A kampányról szóló promó videót ide kattintva tudjátok megnézni!

Bringára fel!

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]