Négy nap alatt négy kosárlabda-mérkőzést játszottak a SZoESE csapatai

A nagy hideg nem állította meg szakosztályainkat.

Országszerte repkednek a mínuszok, ám a kosárlabda olyan sportág, ahol ez nem számít, hisz meleg, fűtött teremben játszanak a sportolók. Csapataink mérkőzései még így is veszélyben voltak, a hóátfúvások miatt. A hétvégén a lánycsapat Budapestre, míg a Kéri-legénység Siófokra utazott.

Felemás eredmények születtek.

A pénteki siófoki férfi mérkőzésen könnyed SZoESE-sikert könyvelhettünk el, ahol a Siófok csapatának esélye sem volt a tartalékos kerettel érkező kék-fehérek ellen. A végeredmény: 44-106. Vicze Kristóf, edző így értékelte a találkozót: “A pénteki mérkőzéssel már a hétfői meccsre készültünk. Sikerült olyan taktikákat gyakorolni, amik hasznosak lesznek a BME csapata ellen.” Győzelmével a csapat megtartotta első helyét a tabellán, és a március 3-i, Marcali elleni mérkőzésen már a 17. győzelméért fog küzdeni.

Kéri Péter együttese, eddig remekül teljesít. Forrás: Hungary Sport

Kéri Péter együttese, eddig remekül teljesít.
Forrás: Hungary Sport

Sajnos a lányok nem voltak ilyen sikeresek, nem tudták megszakítani hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, ez a szám szombaton sajnos nyolcra nőtt. A végeredmény: MAFC-SZoESE 81 – 75. A mérkőzés teljes statisztikáját itt találhatjátok meg.

Ám egyik csapatnak sem volt ideje pihenni, hisz hétfőn már mindkettő parkettre lépett, hiszen az Egyetemi Bajnokság küzdelmei folytatódtak a Károlyi Gáspár tér 4-ben. Szerencsére mindkét együttesünk sikeresen szerepelt. A lányok 82-44-re verték meg a PTE-PEAC, míg a fiúk 78-70-re múlták felül a BME-MAFC csapatát. Kovács Bence, edző értékelését a mérkőzésről ide kattintva olvashatjátok el.

A nagy hideg fiatal atlétáinkat sem tartotta távol a versenyzéstől. Ők Zalaegerszegen vettek részt a XXI. Terematlétika Versenyen. Versenyzőink teljesítményét Farkas Dóra, edző értékelte:

2018. február 18-án Zalaegerszeg adott otthont az év első Sport XXI. Terematlétikai Versenyének a Nyugat-Dunántúli Területi bajnokságok keretében. A megmérettetésre a SZoESE egyesületéből is érkeztek U11-es, illetve U13-as korosztályú atléták, sajnos azonban mindössze egy teljes SZoESE-tagokból összeálló U13-as csapat szerepeltetésére volt lehetőség. A Szombathelyi Sportiskolával való remek együttműködés viszont lehetővé tette, hogy a versenyre elutazó gyermekek mindegyike megmérettethesse magát. Kooperációnk eredményeként egy U11-es és U13-as vegyes csapatot is képesek voltunk versenyeztetni. A terembajnokság alapprogramjában gátváltó, hosszú gátváltó, helyből távolugrás, zsámolyszökdelés, medicin dobás hátra versenyszámok szerepeltek, és a 8 fős csapatok minden egyes tagjának, mindegyik számban szükséges volt megmutatnia tudását. Vegyes csapataink nagy elismerést érdemelnek. A két egyesületből összeálló gárdában versenyző gyermekek némelyike most találkozott egymással először, mégis kitűnő együttműködés, versenyszellem jellemezte őket. U11-es korosztályban a 4. helyet sikerült bezsebelniük, míg az U13-ban szereplő vegyes csapatunk az 5. helyet szerezte meg. A SZoESE csapata az előkelő 2. helyen végzett. Nagy gratuláció illeti a gyermekeket!

A SZoESE atlétái remek teljesítményt nyújtottak. A SZoESE – SZOSI utánpótlás atlétái. Edzők: Kiricsi Berill, Farkas Dóra Érmeseink: Kaposi Fanni, Szalai Kristóf, Tamási Eszter, Kolman Klaudia, Horváth Zselyke, Csáky Borbála, Horváth Luca, Árvay Csongor, Juhász-Tóth Eszter

A SZoESE atlétái remek teljesítményt nyújtottak.
A SZoESE – SZOSI utánpótlás atlétái. Edzők: Kiricsi Berill, Farkas Dóra
Érmeseink: Kaposi Fanni, Szalai Kristóf, Tamási Eszter, Kolman Klaudia, Horváth Zselyke, Csáky Borbála, Horváth Luca, Árvay Csongor, Juhász-Tóth Eszter

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]