Osztrák-Magyar Nyári Egyetem

A Bécsi Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem idén is megszervezi szokásos Osztrák-Magyar Nyári Egyetemét németül tanuló magyar ill. magyarul tanuló osztrák hallgatók számára Szombathelyen.

A kurzus célja a nyelvtanulás elősegítése mellett, hogy segítse az eltérő kulturális háttérrel rendelkező hallgatók közötti kapcsolatteremtést és tapasztalat cserét. Lehetőséget nyújt a szomszédos ország kultúrájának megismerésére.

A nyári egyetemet a Bécsi Egyetem Bölcsészettudományi Kar Finnugor Tanszéke és a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ szervezi.

A haladó csoporthoz alapfokú államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány, a középhaladó csoporthoz középfokú államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány szükséges. A jelentkezőnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie magyar felsőoktatási intézményben, magyar állampolgársággal, valamint csatolnia kell motivációs levelet. Német szakos hallgató nem jelentkezhet. A korhatár 35 év.

Az Osztrák–Magyar Akció Alapítvány minden egyetemi és főiskolai hallgató számára ösztöndíjat biztosít, amely a részvételi díjat, a szállásköltséget és az étkezést fedi le. Az utazás költségeit a résztvevők állják. A kurzusra történő regisztráció díja 5000 Ft, melyet csak a kurzusra felvételt nyert hallgatóknak kell befizetniük.

A nyelvoktatás várhatóan hétfőtől péntekig délelőttönként 4 órában történik, 12 fős csoportokban. Szállást a Nyugat-magyarországi Egyetem Pável Ágoston Kollégiumában biztosítanak.

A nyári egyetem 2015. július 5-24. között kerül megrendezésre. Jelentkezési határidő 2015. május 14.

 

Kép: feek.pte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]