Áprilisban rendezik az egyetemi váltófutó bajnokság-sorozatot!

A 25. Bosch Szarvasűzők keretében idén megrendezésre kerül a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság (MEFOB) is.

Az első versenyt 2015. április 11-én rendezik meg, az útvonal 75 km, a versenyzők pedig Egerből a Dobó térről fognak rajtolni, a cél pedig a Miskolci Egyetemi Sportközpont. 8-12 fős csapatok nevezhetnek a versenyre, a csapatoknak minimum 3 lány is tagja kell legyen.

3 kategóriában lehet nevezni:

  • 1. kategória (Váltófutó MEFOB): a csapat minden tagja ugyanannak a felsőoktatási intézménynek a nappali vagy levelező tagozatos hallgatója.
  • 2. kategória: azok az egyetemi – főiskolai csapatok indulhatnak ebben a kategóriában, amelyek tagjai különböző felsőoktatási intézményekben tanuló nappali vagy levelező tagozatos hallgatók, vagy a nevező intézményben szerzett végbizonyítványuk kelte a verseny időpontjában nem haladja meg az 1 évet.
  • 3. kategória (Szarvasűzők Open): nyílt kategória maximum 20 csapat részére, vagyis itt olyan csapatok indulhatnak, amelyek legalább 8 főből állnak, minimum 3 női futójuk van és sem az 1-es, sem a 2-es kategória előírásainak nem felelnek meg

A nevezési díj összege eltérő attól függően, hogy a csapatok igényelnek-e szállást, illetve milyen kategóriában szeretnének indulni. Pénteki kollégiumi szállással az 1. és 2. kategória számára 38.000 Ft, szállás nélkül az 1. és 2. kategória számára 30.000 Ft, az Open kategória részére pénteki szállás nélkül 40.000 Ft az összege.

Nevezési díj magában foglalja minden csapattag részére Szarvasűzős emlékbögrét, a verseny utáni tésztapartyt a Miskolci Egyetem menzáján, a rajtszámot és biztostűt, frissítést a váltópontokon, valamint buszos szállítás Egerből a váltópontokra, majd a Miskolci Egyetemre.

Érdemes tudni, hogy a versenyre csak az első 90 csapat nevezését tudják elfogadni. A 25. Bosch Szarvasűzők pontos és végleges szabályait tartalmazó Tájékoztató füzetet a verseny előtt 2 héttel minden résztvevő csapat vezetőjéhez a megadott címre, postai és elektronikus úton eljuttatjuk.

Részletes leírás, szabályzat a www.szarvasuzok.hu és a www.facebook.com/szarvasuzok oldalon található.

Kép: boon.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]