Újabb ELTE-s siker – ezúttal a varsói perbeszédversenyen

Az ELTE ÁJK DCFR Moot Court csapata az első helyezést, egyéniben pedig összesítésben az egyik legjobb szónok díjat szerezte meg az angol nyelvű nemzetközi kereskedelmi jogi választottbírósági perbeszédversenyen.

A DCFR (Draft Common Frame of Reference) Moot Court az európai szerződési joggal foglalkozó választottbírósági perbeszédverseny. A rendezvényt a Lengyel Kereskedelmi Kamara mellett működő választottbíróság és az Osnabrücki Egyetem közösen szervezi meg minden második évben Varsóban. A csapattagoknak a verseny első fordulójában el kell készíteniük egy felperesi és egy alperesi beadványt. A beadványok értékelése alapjáe a legjobb nyolc csapat juthat be a lengyel fővárosban rendezett második, szóbeli fordulóba. Itt a korábban elkészített felperesi és alperesi írásbeli beadványokat és új érveiket kell előadniuk és megvédeniük több tárgyalási fordulóban a választottbírósági panelek előtt, illetve az ellenérdekű fél képviselőinek érveivel szemben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karát a versenyen az írásbeli fordulóban Bánki Zoltán és Czájder Gábor joghallgatók, míg a szóbeli fordulóban az egyik legjobb szónok díjat is elnyerő Bánki Zoltán joghallgató egyedül képviselte. A csapatot Erdős István, a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék oktatója készítette fel a versenyre.

A szép eredményhez honlapunk szerkesztősége is gratulál!

(Forrás: elte.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]