Nyári egyetemek és külföldi ösztöndíjak

Hamarosan elérkezik a külföldi ösztöndíjakra és nyári egyetemekre való jelentkezés határideje. Hogy ne maradjatok le semmiről, mi is összeszedtünk pár izgalmas lehetőséget!

Lengyelországba különböző témakörökben várnak benneteket a University of Social Sciences and Humanities varsói, katowicei és poznani kurzusai. Varsóban többek között politikatudományi, Európai Uniós és gazdasági kurzusokat kínálnak, Katowicében a kulturális és etnikai diverzitásról indítanak előadásokat, míg Poznanban a dizájné és divaté lesz a főszerep. További információ a nyári egyetem honlapján.

Hollandiában a Radboud és a Tilburg Egyetemek várják a lelkes hallgatókat, szinte minden tudományterületen, úgyhogy kedvetekre válogathattok akár a bölcsész, akár a jogi, vagy a természettudományi képzések közül.

Aki kicsit közelebb keresne nyári egyetemet, annak mindenképpen ajánljuk a Prágai Egyetem kurzusait. Ide a társadalomtudományok iránt érdeklőket várják.

A németországi Bayreuth Egyetem is multidiszciplináris kurzusokat kínál: többek között informatikusokat, jogászokat és közgazdászokat is várnak, de ha a sport vagy az egészségügy érdekel, lehetőség nyílik ilyen kurzusok felvételére is.

Aki hosszabb távra tervez, még jelentkezhet a  kazahsztáni Nazarbajev Egyetem alap-, mester- és doktori képzéseire. Alapképzésre május 16-ig, mesterképzésre május 30-ig, a posztgraduális képzésekre pedig június 16-ig jelentkezhettek. A gazdaságtudományoktól kezdve, a mérnöki, műszaki és természettudományok át egészen a társadalomtudományokig számos területen kínál képzéseket az egyetem.

Az Argentín Köztársaság május 15-ig várja oktatók és kutatók jelentkezését, valamennyi tudományágban. A sikeres pályázók a tandíj mellett havonta 4600 pesót kapnak, és az egészségbiztosításukat is fizetik. Fontos kiemelni, hogy az ösztöndíjra csak azok jelentkezhetnek, akiket előzetesen már felvettek valamely argentin felsőoktatási intézménybe.

Még több külföldi lehetőséget találtok a studytime.hu honapján is!

(Forrás: ppkhok.elte.hu és eduline.hu)

(Fotó: aegee-kbh.dk)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]