Survey Statisztika Diákverseny

TáTK-s vagy és életed egyik nagy lehetőségére vártál egészen eddig? Lenne kedved versengeni szaktársaiddal vagy hasonló érdeklődésűekkel? Ha igen, jelentkezz írásban január 30-ig a Survey Statisztika versenyre legjobb/legokosabb barátoddal, és alkossatok két fős csapatot!

Ha TáTK-s vagy, alapképzésben tanulsz jelenleg és megmérettetnéd tudásodat egy ötletes versenyen, akkor ott a helyed az ELTE TáTK Statisztika Tanszéke által szervezett vetélkedőn. Főleg olyan hallgatóknak ajánlják a versenyt, akik a survey statisztika iránt érdeklődnek és fejlődésre vágynak, hiszen a nyeremények szakmai fejlődéseteket segítheti a továbbiakban. Ezekről pontosabb információkat, illetve bármi mást a versenyről a http://survey.tatk.elte.hu/verseny/ oldalon találhattok.

Feladatként pedig az igen aktuális 2008-ban kirobbant gazdasági világválság hatására megindult gazdasági, társadalmi és politikai változások valamely aspektusának statisztikai elemzéssel történő bemutatását adták fel a szervezők. Ennek megoldásával egy olyan problémával foglalkozhattok, amely mindennapjainkat határozza meg. A szervezők nem titkolt célja az is, hogy bátorítsák tanítványaikat az ilyen jellegű problémamegoldásra, s népszerűsítsék a statisztikai technikákat.

Az írásbeli jelentkezések közül a bírálók a 3 legjobbnak vélt csapatot választják ki, akik szóbeli prezentációban mutathatják be kutatási eredményeiket. Ezek beküldési határideje február 28. éjfél, a 3 csapat kiválasztása, tehát az elbírálás határideje március 10., amely után a döntő március 21-én lesz esedékes.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]