Együttműködési megállapodás a Mollal

Három évre szóló stratégiai megállapodást írt alá az olajtársaság öt hazai egyetemmel, köztük az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel.

2007 és 2009 után harmadik alkalommal kötött együttműködés értelmében a MOL mintegy félmilliárdos támogatást nyújt a partneregyetemeknek, valamint oktatókat biztosít szakemberei közül, finanszírozza a természettudományos képzési programok elindítását és lehetőséget kínál a tehetséges hallgatóknak. A vállalat az ELTE geológus és geofizikus képzésében továbbra is szerepet kíván vállalni.

Az ELTE mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz a megállapodásban. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy ezzel a felsőoktatásban pillérként álló egyetemek komoly támogatást kaptak, amely segíti az egyetemek büdzséjét, eszközparkjuk bővítését és növeli a hallgatók lehetőségeit.

Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető-igazgatója és Karácsony András, az ELTE stratégiai és általános rektorhelyettese is kiemelte a projekt jelentőségét a szakemberek képzésében és a felsőoktatás támogatásában.

A szerződést az ELTE részéről Karácsony András és Surján Péter, a TTK dékánja szignálta.

Forrás: www.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]