Csütörtökön ismét Szakkollégium Éjszakája

A visszaszámlálás elindult! November 14-én ismét megrendezésre kerül a Szakkollégium Éjszakája az ELTE Lágymányosi Campus Északi tömbjében. Az idei téma a társadalmi nyitottság lesz.

Az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium szervezésében, idén immár kilencedik alkalommal változik színes forgataggá az épület alagsora, hogy több száz TáTK-s és egyéb karról érkező érdeklődőt befogadva helyet adjon zenészeknek, kiállításoknak, szakmai előadásoknak, beszélgetéseknek, installációknak, interaktív programoknak és híres civil szervezetek standjainak.

Este hat órától különböző helyszíneken és idősávban rendeznek kerekasztal beszélgetéseket, többek között a hajléktalanság, a hazai osztályfogalom elemzése, a nemzeti drogpolitika és az integrált oktatás témájában.

A látogatók további alternatív programokon is részt vehetnek, mint például a kincskeresés és a szociopoly, vagy az Ability tér keretében betekintést nyerhetnek a mozgás-és látássérültek életébe.

A civil szervezetek közül a Messzelátó Egyesület, a Humana Magazin, az ELTE EKSZ, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe) és a Budapest Pride is képviselteti magát, és különböző foglalkozásokkal, játékokkal, kreatív és figyelemfelkeltő programokkal várják az érdeklődőket.

Nem utolsó sorban a Szakkollégium Éjszakájához kapcsolódó fotópályázatra beérkezett pályamunkák is kiállításra kerülnek. Emellett a Pszichiátriai betegek Otthona- Szentgotthárd lakóinak képeiből készült összeállítások is megtekinthetőek lesznek a rendezvény folyamán.

A zenéről gondoskodik a Vákuum, MiAzÁbra?, Csató Bálint, Hidvégi Jakab, Kurucz Ádám, Nagy Veronika.

A programok ingyenesen látogathatók. Részletes programok és folyamatosan frissülő információk az esemény Facebook oldalán.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]