A legnépszerűbb Erasmus országok

Látványos infografika készült a legnépszerűbb Erasmus országokról.

Az Erasmus programban 33 európai ország vesz részt. A magyar hallgatók elsősorban Németországba, Spanyolországba, Franciaországba, Olaszországba és Hollandiába pályáznak, míg hozzánk Németországból, Törökországból, Franciaországból, Spanyolországból és Romániából érkeznek a legtöbben.

Az ösztöndíjasok száma évről évre növekszik, a 2011-2012-es tanévben rekord számú hallgató vett részt a programban. 4361 magyar diák utazott egyetemi tanulmányokra, illetve szakmai gyakorlatra Európa különböző országaiba, és kiemelkedően sok külföldi diák döntött Magyarország mellett is. Tavaly 3757 hallgatót fogadtak magyar egyetemek, valamint cégek és vállalkozások az Erasmus program keretében.

Európai szinten a résztvevők száma mostanra elérte a hárommilliót. Ennek megünneplésére az Európai Bizottság minden országból kiválasztott egy-egy diákot – Magyarországon a hárommilliomodik Erasmus hallgatót a Corvinus Egyetemen tanuló Nyisalovits Lilla képviseli, aki Belgiumban vett részt hét hónapos szakmai gyakorlaton.

A program hazai koordinációját a Tempus Közalapítvány végzi. További információ: www.tka.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]