Több demonstrációt szerveznek a gödöllői egyetemisták

Közel száz gödöllői egyetemista vonult a helyi polgármesteri hivatalhoz, hogy szolidaritásukat fejezzék ki budapesti és vidéki társaikkal.

A Szent István Egyetemről (SZIE) este 9 óra körül a városházához érkező, „elég volt!” – jelszót hangoztató fiatalokat Gémesi György polgármester (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) a díszterembe invitálta, pogácsával, szendviccsel kínálta.

A polgármester az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának érdeklődésére nem kívánta részletesen kommentálni a hétfői eseményeket, ám annyit elmondott, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökeként minden érdekvédelmi szervezettel szolidáris. Az egyetemisták jól fogalmazták meg céljaikat, kár, hogy szavaikat a kormányzat egyelőre nem akarja meghallani – tette hozzá.

Nagy Dániel, a SZIE megmozdulását szervező hallgatói önkormányzat elnöke elégedett volt azzal, hogy „első szóra” sikerült ennyi diákot aktivizálni, míg Umenhoffer Péter, a HÖOK jelenlévő képviselője a hétfői tiltakozáshullám céljairól fejtette ki véleményét. Szerinte az ország több pontján szerveződött demonstrációk – így a gödöllői is – elsősorban a jövő generációiról szólnak, hiszen például a gimnazisták most hirtelen szembesülhettek azzal: valószínűleg nem lesz helyük az államilag finanszírozott képzésben. Ha mégis tovább akarnak majd tanulni, többségük csak családjuk eladósodása árán teheti meg – fűzte hozzá.

A gödöllői egyetemisták szerdára egy nagyobb, a helyi középiskolásokat, illetve oktatókat és szülőket is „megmozgató” demonstrációt szerveznek.

(MTI)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]